ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати не погодили паркування в центрі Львова по 10 грн на годину

Львівський портал

|

Депутати Львівської міської ради не прийняли на сьогоднішньому пленарному засіданні сесії ЛМР ухвали, якою передбачалося, що оплата за годину паркування авто в центрі міста становитиме 10 грн. Ухвалою передбачалося, що плата за паркування одного транспортного засобу за годину різнитиметься, у залежності від привабливості місця паркування. 

Місто поділили на три зони. Перша зона – Центральна, до якої зокрема, входять вулиці І.Франка, М.Грушевського, Мартовича, Стефаника, Словацького, Січових Стрільців, Університетська, Лепкого, Городоцька, пл. Князя Ярослава Осмомисла, вул. Гонти, Кривоноса, Винниченка, пл. Соборна. На цих вулицях годинна стоянка авто мала б коштувати 10 грн.До другої зони входить територія історичного ареалу – забудови XII – поч.. XX ст..ст. Година паркування тут коштуватиме 4 грн. До третьої зони належать транспортні вузли та магістралі – поза межами попередніх зон. Вартість паркування – 2 грн.

Однак депутати висловили суттєві зауваження щодо запропонованого проекту ухвали. Зокрема, Андрій Хомицький запропонував не розділяти місто за зонами, а встановити одну ставку – 0,03% мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством України на 1 січня звітного року, тобто 2 грн за год. Як наголосив депутат, варто ретельніше проводити збір за паркування у всьому місті, а не створювати кабальні умови для мешканців центру Львова. За його підрахунками, мешканцям історичного центру стоянка авто неподалік від помешкання обійдеться у понад 2 тис грн.. На таке зауваження міський голова Львова Андрій Садовий закинув, що депутати не дбають про фінансування лікарень, шкіл та садочків, коли виступають за низькі ставки за паркування. Мер запевнив, що з мешканців за паркування гроші не братимуть.

Після дискусії, аргументувавши, що це питання недоопрацьоване, було вирішено перенести на наступне пленарне засідання. «Це питання варто перенести. Ми думали, що воно пройде автоматично, бо ж ідеться про логічні моменти», – зауважив А.Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *