ОСТАННІ НОВИНИ

Луценка підозрюють у зловживанні службовим становищем

Львівський портал

|

Один із соратників Юрія Луценка депутат НУНС Володимир Ар`єв каже, що екс-голову МВС звинувачують у зловживанні службовим положенням.
"Порушили кримінальну справу за те, що в 2009 році міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підписує документ про продовження оперативно-розшукових заходів у справі про отруєння Ющенка, яку на той момент вела Генпрокуратура", – сказав він Радіо "Свобода".

"Ну, знаєте, це нагадує слова Лаврентія Берії про те, що була б людина, а справа знайдеться", – зазначив Ар`єв.

У свою чергу, член парламентського комітету з питань правосуддя, "регіонал" Вадим Колесніченко називає заяви про репресії проти Луценка безпідставними.
"А хто такий Луценко? Лідер опозиції, впливова якась людина? У нього рейтинг нуль цілих, двадцять сім мільйонних відсотки. Кому він заважає у владі? Що він є, що його немає. Тому розповідати про політичні репресії – це надувати мильну бульбашку", – заявив він.

Коментуючи також слова Луценка про те, що він піде на допит у справі про отруєння Віктора Ющенка лише після самого Ющенка, який ігнорує повістки, Колесніченко зазначив, що людина, яка проходить по кримінальній справі, зобов`язана з`являтися на допит.

"А в Ющенка є статус недоторканності", – сказав "регіонал" з приводу того, чому такий захід не поширюється на інших людей, які не ходять на допити.
Як відомо, у неділю представники прокуратури та 11 бійців "Альфа" СБУ затримали Луценка поблизу його дому.

Як з`ясувалося потім, його затримали у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Луценко через свого адвоката та прес-службу "Народної самооборони" заявив, що для нього очевидний "політичний характер цього та інших репресивних справ проти опонентів нинішньої влади".

Справу про отруєння кандидата в президенти Ющенка було порушено ще восени 2004 року.

Днями Луценко заявив, що його намагаються прив`язати до справи про отруєння Ющенка, але не став вдаватися у подробиці через підписку про нерозголошення таємниці слідства.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *