ОСТАННІ НОВИНИ

За вивезення сміття львів’яни платитимуть за новою схемою

Львівський портал

|

З 1 січня 2011 року за вивезення твердих побутових відходів львів`яни платитимуть за новими тарифами. Таке рішення сьогодні прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, інформує прес-служба Львівської міськради.
«Львів буде одним з небагатьох міст, яке перейде на систему зважування сміття. Цим рішенням ми розпочинаємо етап сортування сміття», – заявив перший заступник міського голови Олег Синютка.

На ЛКП «Збиранка», яке здійснює захоронення побутових відходів, встановлено вагове обладнання. Відтак, при ввезенні побутових відходів на полігон проводиться зважування сміття, фіксується номер машини, назва організації-перевізника, що вивозить сміття, число, місяць, а також вагу.

«Це зроблено для того, щоб мешканці не сплачували за віртуальні куби, а реальну вагу сміття. Зараз кожен перевізник повинен укласти угоду з кожним ЛКП на вивезення сміття, також укласти угоди з юридичними особами і з приватним сектором. Ми відпрацювали таку схему, яка дозволить зменшити навантаження на пересічного громадянина, який проживає у багатоповерховому будинку. Крім того, пластикове сміття буде збиратись окремо і окремо вивозитись», – розповіла директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Наталія Павлюк.

Вартість за вивезення ТПВ визначатиметься за фактичними показниками і залежатиме від кількості вивезеного сміття на полігон.

За її словами, в перші дні можуть виникати непорозуміння з нарахуванням оплати за новою схемою, але протягом січня всі нюанси буде врегульовано і люди чітко знатимуть, за що вони платять.

Нагадаємо, останній раз тарифи на послуги з вивезення побутових відходів переглядались 28.12.2007 року.

Послуги з вивезення побутових відходів надає 8 підприємств, з яких 4 – комунальні та 4 – іншої форми власності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *