ОСТАННІ НОВИНИ

З нового року в Україні діятимуть нові правила для водіїв

Львівський портал

|

З наступного року водіїв будуть карати за зловмисне використання аварійки, перевищення швидкості на 20 км і відсутність відповідного «гумового взуття» на машині.З 2011 року діятимуть нові правила дорожнього руху. Відтепер буде скасоване легальне перевищення швидкості на 20 кілометрів, запроваджено обов`язкове пересування із ближнім світлом у білий день і предбачене покарання за «гумове взуття» не по сезону.

Наступного року в нових правилах дорожнього руху чітко розпишуть ситуацію, при якій водій має право вмикати аварійку – і зросте відповідальність за її зловмисне використання.

У нових правилах каратимуть і за брак зимової гуми на колесах автомобіля. Іще одна новація – у зимовий період цілодобово авто зобов`язані будуть їздити з увімкненими фарами ближнього світла. А на заміських трасах фари треба буде вмикати завжди, навіть удень улітку.

Водіїв каратимуть за відсутність спеціального крісла для дітей до 12-ти років.
Одна з новацій – водій при спілкуванні з ДАІ мусить залишатись у машині, причому руки тримати на кермі, щоб інспектор їх бачив.

У нових правилах якраз будуть дотримуватись наявних знаків. Якщо в місті дозволено їхати 60 кілометрів, то плюс 20 кілометрів водіям уже не дозволятимуть. Максимум 5 кілометрів. У більшості країн Європи, мовляв, у містах узагалі максимальна дозволена швидкість – 50.

Дозволену швидкість збільшать хіба що – до 110-ти кілометрів на заміських трасах, і то якщо між зустрічними смугами є відбійники або клумба. Водночас штрафи за перевищення можуть залежати від швидкості – що більше женеш машину – то більший штраф. Самі розміри штрафів будуть чітко визначеними – ніяких вилок – щоби в інспектора не виникала зайва спокуса брати хабар.

TCH

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *