ОСТАННІ НОВИНИ

Посол Франції вболіватиме за ПСЖ

Львівський портал

|

У Львові Посол Франції в Україні Жак Фор відвідає виставу  «Загадкові варіації» в театрі ім. Марії Заньковецької та  футбольний матч «Карпати» – ПСЖ. Загалом він перебуватиме у місті два дні, інформує прес-служба Львівської міськради.

Під час свого візиту посол зустрівся з міським головою Львова Андрієм Садовим. Також запланована зустріч з ректорами львівських університетів та  лекція на факультеті міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка.

 «Дуже було приємно сьогодні почути від пана посла, що розпочався процес стосовно відкриття у Львові Почесного консульства Франції. Сьогодні є певне погодження в Міністерстві закордонних справ України. Процес досить тривалий: спершу потрібно отримати згоду МЗС, потім визначитися з кандидатурою посла, а після цього підшукати приміщення», – повідомив Андрій Садовий.

 «Згода французької сторони для відкриття такого консульства уже є. Головною метою роботи Почесного консульства буде посилення економічних зв’язків між західним регіоном України та Францією», – розповів Посол Франції Жак Фор.

Окрім того, львівський міський голова зазначив, що було досягнуто домовленості щодо проведення у першому кварталі 2011 року економічного форуму в Посольстві Франції у Києві, на який будуть запрошені представники французьких бізнес-кіл.

Посол Франції у свою чергу додав, що головною метою цього форуму буде налагодження економічних зв’язків між Францією та Львовом.

Довідка

2010 рік відзначився посиленням франко-української співпраці завдяки контактам між Львовом та Ам`єном, при підтримці Посольства Франції та діяльності Альянс Франсез.

В місті щорічно проходить «Французька весна». Цього року заходи Французької весни відвідали 9 000 глядачів. 

В лютому 2010 підписано протокол про співпрацю Львова з містом Ам’єн. В рамках співпраці з містом Ам’єн молодіжна хокейна команда братиме участь в січні 2011 року у святкуванні 100-річчя львівської хокейної команди. Також посольство Франції призначило експерта з Ам`єну для проведення майстер-класів для місцевих діячів культури. Цей експерт виділив центри культурної співпраці між Львовом та Ам`єном (цирк, вуличний театр, ляльковий фестиваль, кіно).

Окрім того, французькі підприємства Львова і області об`єднують свої зусилля для поглиблення франко-української співпраці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *