На
Львівщині за січень – жовтень вироблено 129,7
тис. тон м’яса в усіх категоріях
господарств. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної
держадміністрації.
У
сільському господарстві області спостерігається збільшення виробництва
продукції тваринництва: м’яса та яєць. З
продукції рослинництва більше вироблено цукрових буряків, кукурудзи, соняшника,
ріпака, сої.
За
січень-жовтень 2010р. в усіх категоріях господарств вироблено 129,7 тис. т м’яса (реалізовано худоби і птиці на забій
у живій вазі), 589,6 тис.
т молока, 529,4 млн. штук яєць від
птиці усіх видів. Відносно січня-жовтня 2009р. зросло виробництво м’яса (на
6,3%) та яєць (на 3,3%).
За
розрахунками, на 1 листопада 2010р. у господарствах усіх категорій утримувалось
339,7 тис. свиней, поголів’я яких
відносно 1 листопада 2009р. зросло на 9,8
тис. голів.
Станом
на 1 жовтня відносно відповідної дати попереднього року, суттєво зросли обсяги
валового збору цукрових буряків (фабричних) – на 74,1%, кукурудзи на зерно – на 18,9%, соняшника на зерно – на 33,3%, ріпака – на 5,5%, сої
– у 7,8
рази.
Львівський портал