ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області на одну вакансію претендують 10 осіб

Львівський портал

|

Відповідно до проведеного обласною службою зайнятості моніторингу, упродовж цьогорічного листопада за сприянням у працевлаштуванні звернулося 6,8 тис. осіб, інформує відділ інформації та взаємодії з соціальними партнерами і громадськістю Львівського обласного центру зайнятості. У середньому щодня допомоги у пошуку роботи потребували 307 осіб, тоді як у жовтні – 272. За станом на 1 грудня 2010 року чисельність претендентів на робочі місця порівняно із початком грудня попереднього року зменшилася на 2,4 тис. і становила 25,1 тис. осіб. Серед безробітних, як і раніше, було значно більше жінок (14,0 тис.), а також чимало молодих осіб віком до 35 років (12,0 тис.).

Усього ж від початку року центри зайнятості Львівщини надавали соціальні послуги 83,4 тис. жителів області, що на 16,8 тис. менше порівняно з аналогічним періодом торік. Відрадно, що пошуковці праці мали дещо більший вибір місць праці – у базі даних служби зайнятості впродовж січня-листопада п. р. налічувалася 41,0 тис вакансій, а це перевищило минулорічний показник на 4,0 тис.

Незаповненими на кінець листопада п. р. залишалися 2533 вакансії, тоді як у минулому році – 1546. Працедавці найчастіше запрошували на роботу: слюсарів, електрогазозварників, швачок, охоронців, продавців, провідників пасажирських вагонів, малярів, цокольників, токарів, менеджерів, інженерів-конструкторів, інженерів-програмістів та ін.

У середньому в області на одне вільне робоче місце претендують 10 осіб. Однак через незначну кількість вакансій велика конкуренція у Золочівському (242 особи), Стебницькому (151), Новороздільському (86), Радехівському (84 особи) центрах зайнятості.

Передостаннього місяця цього року працевлаштовано 2,7 тис. осіб, а всього за одинадцять місяців п. р. роботу отримали 33,8 тис. безробітних. Участь у громадських роботах брали 12,4 тис., професійне навчання проходили 10,0 тис. осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *