ОСТАННІ НОВИНИ

На базі Львівського обласного перинатального центру створено найсучасніший заклад охорони здоров`я

Львівський портал

|

Другого грудня Львівський обласний клінічний перинатальний центр відвідали Заступник Міністра охорони здоров`я України Раїса Мостовенко, заступник голови Львівської облдержадміністрації Ліляна Гримська. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.В ході відвідин відбулася нарада з обговорення реалізації у Львівській області Національного проекту Президента України "Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства" за участі заступника начальника ГУОЗ Львівської ОДА Ірини Микичак, головного акушер-гінеколога Львівської області Ігоря Потапова, головного лікаря Львівського обласного клінічного перинатального центру Лариси Яніва.

Як відомо, Президент України Віктор Янукович своїм Дорученням від 19 листопада 2010 року "Щодо реформування системи охорони здоров`я, спрямованої на підвищення якості і доступності медичної допомоги для громадян України" розпочав реалізацію Національного проекту "Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства". Ключовим завданням цього проекту є створення в усіх регіонах держави 27 високотехнологічних перинатальних центрів. Передбачається, що на втілення цього проекту буде виділено 300-320 мільйонів гривень. Кошти на реалізацію проекту будуть залучені з Державного та місцевих бюджетів, а також отримані від міжнародних організацій та соціально-орієнтованого бізнесу. Відповідно до плану реалізації згаданого Національного проекту визначено, що терміни реалізації – три-три з половиною роки.

Львівська обласна державна адміністрація розпочала активну роботу з оновлення існуючого в області перинатального центру і створення на його базі найсучаснішого закладу охорони здоров`я для надання спеціалізованої медичної допомоги подружжям, вагітним жінка і їх новонародженим дітям на якісно новому рівні.

Заступник начальника ГУОЗ ЛОДА Ірина Микичак, яка є членом робочої підгрупи Комітету економічних реформ при Президентові України з реформування перинатальної допомоги, представила гостям проект програми "Розвитку перинатальної допомоги у Львівській області та реформування обласного клінічного перинатального центру" у відповідності до положень Національного проекту "Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства".

Головний лікар ОКПЦ Лариса Янів розповіла про лікувально-діагностичну роботу колективу ОКПЦ, про хід ремонтних робіт які вже розпочалися у перинатальному центрі за кошти обласного бюджету. Власне за програмою "Енергоощадна лікарня" вже здійснено ремонт і утеплення фасаду гінекологічного корпусу, заміна вікон, триває облаштування шатрового даху. Також було обговорено проблемні питання і потреби цього медичного закладу.

Заступник голови Львівської ОДА Ліляна Гримська поінформувала заступника Міністра охорони здоров`я України Раїсу Мостовенко, що обласною адміністрацією зроблені перші конкретні кроки для реалізації в області Національного проекту "Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства". Для проведення першого етапу ремонтних робіт, які зараз тривають в ОКПЦ вже освоєно управлінням капітального будівництва понад 2 млн.грн. Голова Львівської ОДА Василь Горбаль особисто контролює хід робіт на цьому вкрай важливому медичному закладі. Відповідно до Розпорядження Голови Львівської ОДА вже проводиться підготовка проектно-кошторисної документації для реконструкції приміщень Львівського обласного клінічного перинатального центру. 

Відповідні кошти передбачені і Рішенням сесії Львівської обласної ради. Ліляна Гримська запевнила, що Львівська обласна державна адміністрація має тверді наміри найближчі два роки сконцентрувати зусилля для створення у Львівській області потужного перинатального центру, як моделі високоякісної доступної медичної допомоги дітям і матерям.

Під час відвідання перинатального центру Р. Мостовенко поспілкувалася з лікарями, поцікавилась відгуками лікарів-дитячих анестезіологів про якість медичного обладнання та потреби у ньому. Було обговорено низку професійних питань надання медичної допомоги новонародженим дітям.

Заступник Міністра охорони здоров`я України Раїса Мостовенко високо оцінила роботу медичних працівників ОКПЦ і висловила подяку обласній адміністрації за підтримку галузі охорони материнства і дитинства. Свідченням того, що цей напрям охорони здоров`я реальний пріоритет обласної влади, є значний обсяг будівельних робіт вже проведених за кошти обласного бюджету у листопаді 2010 року в ОКПЦ. Заступник Міністра відзначила, що ГУОЗ Львівської ОДА вже надіслало до Міністерства перелік медичного обладнання необхідного для подальшого розвитку обласного клінічного перинатального центру і пологових стаціонарів області, які також будуть значно посилені. МОЗ України і надалі буде надавати суттєву допомогу медицині Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *