ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович переконаний що розгін майдану відбувся у демократичний спосіб

Львівський портал

|

Президент України Віктор Янукович вважає демократичним процесом демонтаж наметового містечка на Площі незалежності у Києві. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів.

"Ті процеси, які останнім часом проходять в Україні, на нашу думку, повністю відповідають демократичним процесам. Період підготовки Податкового кодексу був недостатнім для прийняття цього важливого рішення для всієї держави, яка зачіпала кожну галузь кожного регіону фактично кожну сім`ю. Тому люди висловили свою думку, яку треба було врахувати, і вчора вона була врахована рішенням парламенту з ініціативи Президента", – зазначив В.Янукович, якого цитує ЛІГАБізнесІнформ.

За словами глави держави, діалог з цього питання пройшов прийнятно і вчора він завершився прийняттям відповідного рішення. "Щодо подальших дій, вони також були у площині демократичній, оскільки дотримання законів в Україні обов`язкове для всіх. Сьогодні у Києві на тому місці, де вчора стояли намети, встановлюється новорічна ялинка і дуже скоро люди почнуть святкувати Новий рік", – додав він.

Президент України наголосив, що влада підтримує бажання киян жити у спокої і стабільності. "І ми будемо все робити для того, щоб це було завжди і були нормальні настрої, тим більше я не бачу ніякого мотиву, щоб настрої були поганими. А спроби деяких політичних сил зіштовхнути державну владу з киянами не вдалися", – сказав В.Янукович.

Нагадаємо, сьогодні вночі було демонтовано наметове містечко протестуючих проти Податкового кодексу. Депутати опозиційних фракцій звернуться до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності організаторів нічного розгону наметового містечка на площі Незалежності.

22 листопада на площі Незалежності підприємці почали безстрокову акцію протесту, вимагаючи від Президента ветувати Податковий Кодекс, і відправити у відставку його авторів. Вчора, 2 грудня, Верховна Рада прийняла новий Податковий кодекс з пропозиціями Президента Віктора Януковича. Попередня редакція цього документа, підготовлена урядом і прийнята переважно парламентською більшістю, була ветована.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *