ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівського геріатричного пансіонату відбирають землю

Львівський портал

|

Спеціальна комісія вивчає питання самовільного захоплення земельних ділянок території Львівського геріатричного пансіонату на вул. Медової Печери, 71. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

За геріатричним пансіонатом закріплена ділянка площею 19,02 га відповідно до рішення виконкому від 14.03.1964 №109.

Проте, відповідно до технічної документації на земельну ділянку, площа складає 13,9412 га. Частина земельної ділянки закріплена за дачним кооперативом «Відпочинок», якій присвоєно адресу вул. Медової Печери, 77. На частині ділянки, що межує з кооперативом ведеться індивідуальне житлове будівництво без відповідних на це погоджень та дозволів. Під час обстеження ділянки комісією виявлено, що кооператив самовільно захопив частину земельної ділянки, яка не входить в межі переданої землі.

На ділянці, яка межує з кооперативом «Відпочинок» ведеться житлове будівництво без дозволів на будівництво та правовстановлюючих документів на землі.  

На іншій частині землі влаштовано автостоянку за адресою вул. Медової Печери, 73. Дозвільних документів на влаштування автостоянки комісія не отримала. Жодних коштів від функціонування стоянки міський бюджет не отримує.

«Жодних документів про сплату податків за використання стоянки немає. Загальна площа території понад 1 гектар. Після вилучення однієї споруди, територія центру стає територією садово-городнього кооперативу, де будуються хатинки, які за розмірами дуже відрізняються від дачних. Територія ще 2,4 га передана громадській організації Центр реабілітації інвалідів «Діяльне милосердя», – коментує ситуацію директор департаменту містобудування Андрій Павлів.

Закріпити ще частину земельної ділянки, переданої рішенням  від 1964 року, звернувся до міської ради громадянин І. Чорній (вул. Медової Печери, 75). Пан Чорній просить надати згоду на зміну цільового призначення ділянки на вул. Медової Печери, 75 та надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою для обслуговування житлового будинку.

Крім цього, згідно з розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації від 01.03.2010 №172/0/5-10 Громадській організації інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльне милосердя» передано в постійне користування частину земельної ділянки площею 2,4 га на вул. Медової Печери, 71 під розміщення соціальної реабілітації інвалідів та соціально доступного житла для них Державний акт на право постійного користування земельною ділянкою зареєстровано 23.03.2010 за 303:10:469:00001. Станом на сьогодні справа щодо скасування згаданого державного акту є предметом розгляду у суді.

Як повідомила депутат міської ради Віра Лясковська, справа щодо 2,4 га території геріатричного центру перебуває на розгляді у прокуратурі. «У центрі не вистачає коштів на харчування людей, а в них забирають землю. Це вища міра цинізму», – додала Віра Лясковська.

Керівництво центру кілька разів зверталось до міської ради з проханням закріпити землю ще у 90-х роках, також і 2009 року, стверджує директор Михайло Сікевич, проте питання не було вирішене. Начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Михайло Бокало підтверджує, що дирекція центру зверталась до міської ради з проханням узаконити 14 га землі, натомість невирішеним залишається питання ще 5 гектарів. Зараз цю справу вивчає спеціальна комісія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *