ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року курс гривні суттєво не зміниться, прогнозують у Кабміні

Львівський портал

|

У 2011 році курс гривні залишиться на нинішньому рівні – близько 8 грн за долар. Такий прогноз дав український уряд, заявив керівник групи радників голови Національного банку Валерій Литвицький.
"Я думаю, що баланс ситуативних та фундаментальних факторів у наступному році може сприяти тому, щоб ми мали стабільний курс", – сказав він і зазначив, що до фундаментальних факторів можна віднести економічне зростання ВВП в 2010 році на 5% і зниження інфляції.

"В цьому році прогноз (інфляції) був 13,1%, в наступному році прогнозуємо 8,9%. Це теж сприятливий чинник, щоб курс не зашкалював", – додав він.

"Якщо уряд пропонує мати менший дефіцит бюджету, менший розрив по платіжному балансу – це означає що ми маємо перспективу, повинні мати середньозважене значення 7,96 (курс долара)", – повідомив Литвицький, наголосивши, що НБУ не збирається змінювати політику керованого гнучкого курсу.

Нагадаємо, зараз долар в Україні коштує близько 8 гривень. Так, торги на міжбанківському валютному ринку у вівторок, 30 листопада, завершилися в діапазоні 7,9695-7,9760 грн за долар і 10,3749-10,3893 грн за євро.

Раніше уряд прогнозував офіційний курс гривні та тому ж рівні, що й зараз.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *