ОСТАННІ НОВИНИ

Адмінресурс на Львівщині неможливий - Горбаль

Львівський портал

|

Застосування владою адмінресурсу під час виборів у Львівській області неможливе. Про це під час прямого ефіру на 5 каналі заявив голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль.

«Сьогодні багато політичних сил у Львові ще до самого дня голосування заявили, що не визнають результатів виборів. Це тривожний сигнал», – сказав керівник Львівської області. Разом з тим, голова Львівської ОДА повідомив, що проведення чесних і прозорих виборів нині є на особистому контролі Президента.

«Нині відбулася селекторна нарада під головування Президента України. Усі голови облдержадміністрацій звітували про хід підготовки до виборів. Наприклад, я дізнався, що у Криму на кожній виборчій дільниці встановили веб-камеру, яка працюватиме під час голосування і під час підрахунку голосів. І це також один із кроків довіри».

Депутат Європарламенту, міжнародний спостерігач на місцевих виборах в Україні Олександр Мирський, який також брав участь у телепередачі запевнив, що 500 міжнародних та близько 2 тисяч українських спостерігачів на виборах буде достатньо для того, щоб вибори та підрахунок їхнього результату відбулися максимально прозоро та чесно.

Василь Горбаль спростував ймовірність проведення застосування владою на виборах так званого адміністративного ресурсу передусім завдяки спостерігачам, а також великій кількості кандидатів у депутати, які будучи представниками органів місцевого самоврядування знову балотуються у ради усіх рівнів від патріотичних сил.

«Якщо говорити про адмінресурс у Львівській області, то треба проаналізувати список кандидатів усіх рівнів. Там ми знайдемо 339 людей, які є працівниками органів виконавчої влади або місцевого самоврядування. Представники 32 політичних партій, які відіграють важливу роль у політичному житті Львівщини там теж представлені. Більше того, хочу сказати, що якраз такі партії, як ВО «Свобода» і Наша Україна мають можливість застосовувати адмінресурс», – резюмував голова Львівської ОДА.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *