ОСТАННІ НОВИНИ

„Україна Соборна” звинувачує Львівську міську ТВК у підконтрольності Партії регіонів

Львівський портал

|

Львівська міська організація політичної партії „Україна Соборна” оприлюднила заяву, в якій звинувачує Львівську міську ТВК у діях в інтересах однієї політичної сили – Партії регіонів. Приводом для заяви стало засідання ТВК 27 жовтня, на якому, попри протести багатьох політичних сил та рішення суду, комісія фактично залишила без змін склад дільничих виборчкомів.

Текст заяви подаємо повністю:

«Львівська міська організація політичної партії „Україна Соборна” обурена ходом виборчого процесу у м. Львові і діяльністю Львівської міської виборчої комісії, яка повністю підконтрольна владній Партії регіонів і діє виключно у її інтересах з метою масових фальсифікацій на виборах.

27 жовтня відбулося чергове засідання Львівської міської виборчої комісії, яка цинічно проігнорувала рішення Львівського апеляційного адміністративного суду. Комісія так і залишила чисельний склад дільничних виборчих комісій на попередньому рівні, хоча суд рекомендував збільшення чисельності складу ДВК до дозволеного законодавством числа. Комісія знову ж таки залишила на керівних посадах у ДВК осіб молодого віку без досвіду роботи у виборчих комісіях та членів комісій, які за місцем проживання не зареєстровані у місті Львові, що є суттєвим порушенням виборчого законодавства України. Замість членів ДВК, які масово вибувають зі складу дільничних комісій, вводяться люди знову ж таки без досвіду роботи і за незрозумілими критеріями. Подані політичними партіями і кандидатами на міського голову Львова кандидатури до складу ДВК міською виборчою комісією і надалі ігноруються.

Львівська міська організація політичної партії „Україна Соборна” констатує, що Львівська міська виборча комісія цинічно і нахабно ігнорує рішення Львівського апеляційного адміністративного суду, норми виборчого законодавства, свої визначені законодавством обов’язки і організовує свою діяльність виключно в інтересах чинної влади і Партії регіонів зокрема. При цьому ми спостерігаємо неконституційні прагнення чинної влади і надалі сконцентрувати у своїх руках абсолютну владу і чинити протиправний тиск на виборчий процес. Цей режим, діючи всіма доступними йому засобами і нехтуючи всіма демократичноми принципами, логічно йде до встановлення диктатури. Однак центральної влади цьому режиму замало – він намагається встановити і тотальний контроль над органами місцевого самоврядування. З цією метою готуються масові фальсифікації народного волевиявлення в інтересах чинної влади. Інструментом цих фальсифікацій на місцевих виборах покликані стати виборчі комісії – територіальні і дільничні – сформовані владою. Для цих виборчих комісій уже і рішення судової влади – яка за Конституцією є незалежною – не указ. Виборчі комісії – керовані з єдиного владного центру – намагаються організувати нам псевдовибори за зразком недавнього совєтського тоталітарного минулого. Однак вони повинні пам’ятати, що їхня діяльність по організації фальсифікацій на цих виборах уже підпадає під норми Кримінального кодексу України.

Львівська міська організація політичної партії „Україна Соборна” заявляє, що вона і надалі стоятиме на сторожі демократії і народного самовиявлення у місті Львові, який завжди виступав П’ємонтом демократичних процесів в Україні. Разом із нашими союзниками – політичними партіями національно-демократичного спрямування із об’єднання „За чесні вибори” ми не допустимо запланованих масових фальсифікацій у місті Львові. Львів’яни ніколи не допустять, щоб їхнє волевиявлення було сфальсифіковано на угоду регіоналів та їхніх провладних союзників і попутників.

Львівська міська організація політичної партії „Україна Соборна” звертається до депутатів Львівської міської та Львівської обласної рад скликати надзвичайні сесії для оперативного розгляду ситуації, що сталася в місті та надання належної оцінки діяльності міської виборчої комісії».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *