ОСТАННІ НОВИНИ

Горбаль залучатиме до підтримки соціальної сфери львівський бізнес

Львівський портал

|

ЛОДА активно залучатиме до підтримки соціальної сфери львівський бізнес, – про це голова Львівської ОДА Василь Горбаль заявив 27 жовтня під час урочистого відкриття нового корпусу пральні і лазні, а також нового приміщення котельні у Роздільському дитячому будинку-інтернаті, будівництво яких тривало протягом трьох років.

Дитячий заклад розташований в Старому Роздолі Миколаївського району Львівської області, в якому проживають діти з вадами психічного і фізичного розвитку, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

За ініціативи Львівської облдержадміністрації з залученням львівських підприємств для вихованців Роздільського дитячого будинку-інтернату придбано меблі та нові комплекти постільної білизни.  Крім того, голова ОДА подарував вихованцям інтернату сучасний телевізор.

«Подібна допомога – це не разова і одномоментна акція.  З метою поліпшення умов проживання в інтернатних установах Львівщини, облдержадміністрація і надалі опікуватиметься цими закладами і розвиватиме їх до належного рівня», – зазначив під час виступу голова Львівської ОДА Василь Горбаль.

За словами голови ЛОДА, співпраця влади та бізнесу заради підтримки соціальної сфери є дуже важливою, бо за бюджетні кошти не завжди можна вирішити всі проблеми, особливо коли відкриваються нові об’єкти  – тому доречно сьогодні владі знаходитися саме тут.

На сьогодні в Роздільському дитячому будинку-інтернаті функціонують відділення ІІ, ІІІ, ІУ профілю. Також діє молодіжне відділення, де перебувають 28 вихованців, у яких сформувались трудові навички. Вони перебувають в установі до 35-ти років. Інтернат розрахований на 80 дітей.

Навчанням та вихованням дітей займаються 8 вихователів. В процесі роботи з дітьми використовуються: арттерапія, музикотерапія, ігротерапія, казкотерапія. За вихованцями ведеться спостереження в різних життєвих ситуаціях.   

Вагоме місце у педагогічній роботі з вихованцями займає метод працетерапії. Дітей залучають до посильної праці, згідно з висновком лікарів, зокрема по благоустрою території будинку-інтернату, його приміщень. Крім того, вони підбілюють дерева, замітають подвір’я, працюють на невеличкому підсобному господарстві.

Довідка  
Кошторисна вартість проекту будівництва лазні, пральні та котельні становить 5005 тис. грн. На сьогодні освоєно коштів на суму 3980 тис. грн.
       
Крім того, в межах програми енергозбереження встановлено 146 кв. м металопластикових вікон на суму 78 тис. грн.. Проведена реконструкція котельні та встановлення нових котлів на суму 320 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *