ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначать 92-річницю від створення ЗУНР

Львівський портал

|

Протягом цих вихідних у Львові відзначатимуть 92-річницю від дня створення ЗУНР, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Також 30 жовтня на Личаківському цвинтарі відбудеться перепоховання родини Ребетів, а 1 листопада відзначать річницю смерті Андрея Шептицького. Заходи відбудуться в рамках святкування 92-річниці від дня створення Західноукраїнської Народної Республіки, яке проходитиме в місті з 30 жовтня до 4 листопада.30 жовтня та 1 листопада львівські пластуни відзначать 92 річницю Листопадового чину. Акція буде тривати в декілька етапів. Перший етап буде відбуватися в суботу, 30 жовтня. Цього дня пластуни віком 14-18 років спробують відтворити події 1918 року. Така інсценізація буде проходити в центральній частині міста та триватиме декілька годин.

Наступний етап відбудеться вже 1 листопада та розпочнеться о 7.00 ранку традиційним підняттям прапора на Львівській ратуші. Окрім цього на південній та західній стороні площі Ринок буде вибудуваний живий напис «ЗУНР» та «1918». Після цього в інсценізації подій 1918 року зможуть взяти і молодші пластуни. Головною метою створення квесту для них є зацікавлення українською історією та розповідь про неї в цікавій формі.

Вшанування пам`яті героїв Листопадового Чину продовжиться традиційним живим ланцюгом по вулиці Листопадового Чину. Після цього від пам`ятника І.Франка буде здійснений вимарш до Личаківського кладовища. Завдяки вимаршу львівські пластуни спробують нагадати львів`янам про події 1918 року та закликати до вшанування Героїв України.

4 листопада з 15.00 до 16.30 у лісопарку довкола Цитаделі відтворять віськово-історичне дійство – бій за Цитадель між Січовими Стрільцям та польським військом. Організатором цього заходу є товариство «Пам`ять».

1 листопада у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Бандери, 8) о 18.30 год. буде проходити концерт, присвячений річниці смерті митрополита Андрея Шептицького. У концерті візьмуть участь ансамбль солістів «Львівські зорі» духовно-мистецького центру «Львів», хор «Херувими» церкви святого Онуфрія та Львівський муніципальний хор «Гомін». Також під час концерту буде проходити трансляція уривків з кінофільму про митрополита Андрея Шептицького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *