ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ хоче збільшити штрафи і обладнати свої авто алкотестерами

Львівський портал

|

Державтоінспекція України планує обладнати всі екіпажі ДАІ приладами з визначення концентрації парів етанолу у подиху, тобто алкотестерами.Про це розповів начальник департаменту ДАІ МВС Валерій Лозовий у середу під час телефонної лінії газети "Комсомольська правда в Україні".

"Сьогодні щодня на патрулювання виїжджає близько 5 тисяч патрульних авто, відповідно така кількість приладів нам необхідна", – пояснив Валерій Лозовий.

Він наголосив, що наявність алкотестерів у кожному екіпажі ДАІ значно скоротить час оформлення ДТП з нетяжкими наслідками і дозволить оглянути водія на стан алкогольного сп`яніння.

Крім того, Лозовий повідомив, що ДАІ виступає за посилення адміністративної відповідальності за грубе порушення правил дорожнього руху.

За його словами, уже створено робочу групу з представників Мінтрансу, МВС та інших відомств, що розробляють відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Голова прес-служби департаменту ДАІ Євген Кравець уточнив, що адмінвідповідальність буде збільшена за керування транспортним засобом у стані сп`яніння і за порушення правил переїзду залізниць.

Зокрема, за порушення переїзду пропонується вилучати водійське посвідчення до винесення судом відповідної міри покарання для порушника, а за керування автомобілем у нетверезому стані – значно збільшити штрафні санкції.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *