ОСТАННІ НОВИНИ

На Кіпрі відмежувалися від заяв свого функціонера про підкуп чиновників УЄФА

Львівський портал

|

Футбольна асоціація Кіпру напередодні відмежувалася від заяв свого колишнього функціонера про те, що Україна і Польща нібито підкупили чиновників УЄФА для отримання права на проведення чемпіонату Європи-2012. "Кіпрська футбольна асоціація хотіла б заявити, що нічого не знає про твердження або обвинувачення Спіроса Марангоса, які були передані ЗМІ. Ми просто підтверджуємо, що пан Марангос був членом ради директорів асоціації протягом ряду років, і що у 2005-2007 роках він був членом виконкому та казначеєм асоціації", – цитує заяву кіпріотів РІА "Новини".

Марангос і раніше висував обвинувачення, які не підтвердилися, зазначають кіпрські футбольні чиновники. Відразу після свого звільнення з ради директорів та невдалої спроби переобратися Марангос публічно висловив обвинувачення про зловживання, що нібито мали місце у процедурі голосування. Однак внутрішнє розслідування асоціації спростувало ці твердження і постановило притягнути Марангоса до відповідальності. Покарати колишнього футболіста та функціонера не можна, поки він не повернеться у футбол, уточнюють в асоціації.

"Ми дуже раді бачити, що УЄФА вирішила розслідувати обвинувачення Спіроса Марангоса, якщо той зможе надати якісь дані, які, за його твердженням, він має", – наводить слова кіпрських футбольних чиновників російське інформагентство.
Як повідомлялось, Спірос Марангос, у минулому гравець і колишній член ради директорів Футбольної асоціації Кіпру, заявляв, що п`ять високопоставлених чиновників УЄФА отримали 11 мільйонів євро за свої голоси на користь спільної заявки України і Польщі.

Посередником, за заявою Марангоса, виступив відомий кіпрський адвокат, ім`я якого не називається. Заяви Марангоса не нові, однак минулого тижня їх розтиражувала авторитетна німецька газета Suddeutsche Zeitung, що викликало скандал. Українські і польські представники категорично спростували обвинувачення, а УЄФА вимагала від Марангоса надати докази своїх слів або відповідати за позовом про наклеп.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *