ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розроблена програма розвитку високих технологій

Львівський портал

|

Львів – один з найбільших туристичних центрів України, у який щороку приїжджає близько півмільйона туристів. Але туристичний бізнес є лише невеликою ланкою у формуванні дохідної частини бюджету. Головною ж мала б бути високотехнологічна промисловість, яка стала б не лише основним джерелом прибутку для міста, але в першу чергу для львів’ян, шляхом створення високооплачуваних робочих місць. Наприклад, світова столиця туризму Париж, яку щороку відвідують від 30 до 80 млн туристів, отримує з туризму 3-7% ВВП, у той час як з високотехнологічної промисловості – 25-40% ВВП.

Степан Кубів – єдиний кандидат на міського голову Львова, який має реальну програму розвитку високотехнологічної промисловості, науки та освіті у місті  та стимулювання залучення інноваційних венчурних інвестицій. Над розробкою програми працювало 11 львівських науковців та 7 українських науковців з США, Великої Британії, Німеччини, Канади. Уже зараз проект програми отримав позитивні відгуки львівських науковців: від аспірантів до академіків НАН України. Проект цієї програми викладений у блозі Степана Кубіва для обговорення науковцями Львова: http://kubiv.blox.ua/, інформує прес-служба ПП "Фронт змін".

Основною ціллю програми є створення нових робочих місць у галузі високих технологій у Львові. Але це можливо зробити лише забезпечивши у місті якісну освіту та науку світового рівня. Програма передбачає 4 напрями:

– Підтримка розвитку уже існуючих високотехнологічних підприємств міста.

– Сприяння створенню нових підприємств у Львові.

– Стимулювання до відкриття у нашому місті виробничих та дослідних центрів світовими лідерами виробництва високотехнологічної продукції.

– Розвиток освіти та науки у місті.

Розроблена програма ґрунтовна і системна. У ній передбачено розвиток освіти дітей, починаючи з дитячого садка і закінчуючи тренінгами для аспірантів та молодих науковців.

У результаті виконання програми Степана Кубіва місто отримає податки з успішних нових підприємств, а люди – високооплачувану роботу. Адже чим багатші львів’яни, тим багатшим стає Львів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *