ОСТАННІ НОВИНИ

Ми зробимо все, щоб Львовом не керувала нелегітимна влада - Гірняк

Львівський портал

|

Аби вибори пройшли чесно та прозоро політична партія «Україна Соборна» подасть до кожної виборчої дільниці Львова свої списки спостерігачів. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив кандидат на посаду голови Львова від «України Соборної» Володимир Гірняк.

«Будуть спостерігачі від мене, як кандидата на міського голову, політичної партії «Україна Соборна» і від кандидатів по мажоритарних округах. Практично, 99% округів ми закрили. Як будуть далі реагувати ДВК та Львівська ТВК, нам складно сказати. Ми робитимемо все, щоб забезпечити чесні вибори», – розповів Володимир Гірняк.

Кандидат у мери зауважив, що у випадку, коли вибори у Львові будуть сфальсифіковані, то загалом про вибори  в Україні можна буде забути на найближчі 10 років.

«Ми повинні зараз усвідомити, якщо вибори зараз чесно не відбудуться, то про вибори в Україні на найближчі 10 років можна буде забути. Якщо вибори у Львові будуть сфальсифіковані, то ми закличемо усіх блокувати органи державної влади та місцевого самоврядування. Ми зробимо все, щоб Львовом не керувала нелегітимна влада», – зазначив він.

Володимир Гірняк також повідомив, що зараз члени ДВК роздають запрошення і водночас проводять опитування, за кого виборці голосуватимуть. А це, за його словами, пряме порушення чинного законодавства.

«Але є питання, чи у неділю відбуватиметься факт волевиявлення мешканців нашого міста та області. Тому ми будемо за цим процесом спостерігати, наші спостерігачі будуть присутні на дільницях, будуть спостерігати за підрахунком голосів, вимагатимуть протоколи. Якщо їм не дадуть протоколи, в комісіях все одно будуть представники об’єднання «За чесні вибори» і вони матимуть ці протоколи. Разом ми скооперуємо зусилля. До прикладу, якщо на якийсь дільниці за нас проголосує дві тис. осіб, а в ТВК подадуть дані, що 500 осіб, то зрозуміло буде, що результати сфальшовані. Це і буде критерієм визнання фальсифікацій», – зазначив В. Гірняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *