ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики співпрацюватимуть з Церквою

Львівський портал

|

У Львові започатковують співпрацю медицини та Церкви. Сьогодні було укладено договір про співпрацю між Курією Львівської Архиєпархії УГКЦ,  управлінням охорони здоров’я та Львівською міською організацією професійної спілки працівників охорони здоров’я України. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Початок такої співпраці, яку закладаємо нині, є дуже значущою подією. Адже завданнями нашої комісії у справах душпастирства охорони здоров’я, зокрема, є утвердження християнських цінностей в соціально-медичних інституціях, сприяння вихованню відповідального та уважного ставлення до кожного хворого й пошани до його гідності. Ми працюємо над утвердженням високого призначення професії лікаря в суспільстві. Відтепер же душпастирська опіка працівників закладів охорони здоров’я міста Львова та їхніх пацієнтів відбуватиметься ще більш інтенсивно та злагоджено, що обов’язково дасть добрі результати», – наголошує голова комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Володимир Мощич.

«Практика реалізації програм в галузі охорони здоров’я з метою їх ефективності, повинна враховувати ідеологічні, релігійні, культурні цінності та ідеали в  суспільстві. Тому об’єднання учасників сьогоднішнього договору задля спільної  мети – здоров’я громадян, опіки над хворими, пошани праці лікарів та медичних сестер – є позитивним прикладом єднання місцевого самоврядування та інституцій громадянського суспільства», – каже начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *