ОСТАННІ НОВИНИ

Вакарчук мріє про перемогу України на Євро-2012

Львівський портал

|

Лідер гурту «Океан Ельзи» та Друг Євро-2012 Святослав Вакарчук мріє про те, щоб українська збірна з футболу заслужила найвищу нагороду ЧЄ-2012. «Вболівальник вірить завжди, тим більше, що моя улюблена команда – збірна України. Хоча сьогодні об`єктивних причин, що завтра ми виграємо чемпіонат Європи, у мене нема», – заявив співак в ексклюзивному інтерв`ю журналу «Україна-2012».Водночас Вакарчук запевняє, що «вважати, що українська збірна ні на що не здатна теж нема підстав». «Сьогодні у нас молода команда, формується, показує характер. Впевнений: якщо їм дати зігратися, не буде постійних пертурбацій, якщо тренер буде мати гармонійні стосунки з колективом – результат буде. Слава Богу, талант є, фізичні дані є. Головне – працювати кожному над собою, і команді загалом над єдиним завданням. І ми бачимо, що людина при бажанні може дорости до світового рівня, як це показав раніше Шевченко, Блохін чи Бєланов», – впевнений він. 

Співак вважає, що Євро-2012 – велика подія, яка може Україну серйозно зрушити з місця.  Проте не треба перебільшувати масштаби проведення турніру в Україні. «Давайте дивитися правді в очі: це лише спортивне свято, а не чарівна паличка, яка змінить кожен куточок нашого життя. Україна за два роки підготовки за інфраструктурним розвитком не наздожене Західну Європу. Україна не стане Англією, а Київ не перетвориться на Лондон чи Париж. Але підготувати все на європейському рівні для України – серйозний іспит і великий поштовх до змін. Вперше створити сучасну і якісну інфраструктуру, дороги, стадіони, забезпечити на об`єктах проникнення ІТ-технологій, створювати можливість інтернаціонального обслуговування з боку персоналу, привести до ладу туристичну концепцію країни – усе це організаційна робота, і в ній мало романтики», – підкреслив він.

Щодо своєї участі в проекті "Друзі Євро-2012" Вакарчук вважає своєю роллю популяризувати чемпіонат. Ідея залучитися музично до Євро-2012 поки що не переросла в конкретний проект. « Писати чи не писати для чемпіонату пісню чи гімн – залежить не тільки від мене. Для групи «Океан Ельзи» це була б честь. Та заздалегідь планувати такі речі неможливо. Переконаний, що гімном Євро-2012 може бути дуже якісна, енергійна пісня, написана за натхненням, а не на замовлення. Для будівництва доріг і стадіонів має бути бізнес-план, архітектурний проект, а з піснею так не буває», – зайважив Славко Вакарчук. Відповідаючи на запитання, чи буде він співати під гаслами Євро, фронтмен «Ельзи» відповів: «Все має бути природно. Робити такі речі нарочито – нерозумно. Але якщо народиться спеціальний музичний проект під Євро -2012, з радістю візьмемо в ньому участь».

Інформаційний центр "Україна-2012"

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *