ОСТАННІ НОВИНИ

ДАІ планує встановити автоматичні підйомні плити на залізничних переїздах

Львівський портал

|

Державна автомобільна інспекція вважає за необхідне встановлення автоматичних підйомних плит на проїжджій частині найбільш небезпечних переїздів з інтенсивним залізничним рухом. Про це сказав заступник начальника Департаменту ДАІ Сергій Будник.«Їх необхідно встановлювати на найбільш небезпечних (переїздах), там, де здійснюються інтенсивні залізничні перевезення», – сказав він.

За його словами, такі системи є витратними, проте досить серйозно встановлюються в таких країнах, як Росія.
«Це вже досить серйозно здійснюється в Росії, монтуються такі системи: або піднімається частина проїжджої частини, або виступають стовпчики», – наголосив Будник.

Він повідомив, що в країні налічується близько 7,7 тис. залізничних переїздів, з яких 4,8 тис. – нерегульовані.
Одним із завдань він вважає обов`язкове встановлення шлагбаумів на тих залізничних переїздах, де проїжджає громадський транспорт.

Нагадаємо, Міністерство транспорту і зв`язку має намір запустити спеціальні телевізійні ролики для роз`яснення правил перетину залізничних переїздів.

12-13 жовтня сталося три аварії на залізничних переїздах із загибеллю людей.

У найбільшій з них – у Дніпропетровській області – через зіткнення автобуса з локомотивом загинуло 45 осіб, ще 8 – госпіталізовані.

Після цього Кабінет Міністрів заявив про намір ліквідувати залізничні переїзди на території країни протягом 5-7 років, замінивши їх мостами і шляхопроводами.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *