ОСТАННІ НОВИНИ

«Україна Соборна» закликає львів’ян відстояти своє право голосу

Львівський портал

|

Львівський окружний адміністративний суд відхилив  позов Львівської міської організації партії «Україна Соборна» проти Львівської ТВК. Про це повідомляє прес-служба партії.При цьому, як вказують у прес-службі, суд визнає, що Львівська міська ТВК включала до складу дільничних виборчих комісій осіб, яким не виповнилося 18 років, а також осіб, які не мають права голосу на цих місцевих виборах.
У постанові суду також вказано, що згідно із нормами законодавства України, включення до складу членів ДВК здійснюється з урахуванням досвіду роботи осіб у виборчих комісіях. Але незважаючи на це, суд не бере до уваги доводів позивачів, що кількісний та якісний склад ДВК матиме негативні наслідки щодо волевиявлення членів територіальної громади м. Львова, осільки такі доводи, як зазначено у постанові, ґрунтуються на припущеннях.

Водночас факти про те, що головами низки комісій обрано осіб 1990-го – 1991 років народження, які не мали досвіду роботи суд до уваги не взяв.
Повні списки членів ДВК станом на 16. 10.2010 р. можна побачити на сайті партії «України Соборної» http://www.spilnota.ua-soborna-lviv.com.ua/).

Суд мотивує своє рішення тим, що кількісний та якісний склад ДВК згідно із законом входить до компетенції колегіального органу, в цьому випадку Львівської ТВК. Однак цей же закон – ставить пріоритетом – досвід роботи.  Згідно із даними суб`єктів виборчого процесу, зокрема «України Соборної»  та кандидата в мери від цієї партії  Володимира Гірняка, людей для формування ДВК було достатньо.

«Ми були одні із перших, хто почав бити на сполох, як тільки було виявлено факти порушень при формуванні ДВК. Одразу подали до суду. Однак бачимо, що права людей на свободу вибору  можуть захистити тільки самі люди,   – говорить голова ЛМО партії «Україна Соборна» Андрій Антонищак. –  Однак незважаючи на рішення суду,  ми не покладатимемо рук і тому закликаємо львів`ян не допустити фальсифікацій і прийти у неділю 24 жовтня  о 14.00 год. на віче біля пам`ятника Тарасу Шевченку».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *