ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові та області 20% маршруток експлуатуються з технічними несправностями

Львівський портал

|

20% маршрутних автобусів, що виходять на рейси у Львівській області, є технічно несправними, повідомляє інформує прес-служба управління ДАІ у Львівській області, посилаючись на результати проведених співробітниками Державтоінспекції перевірок.Щоденно автомеханіки, які працюють при кожному автотранспортному підприємстві, виявляють орієнтовно по 12-15 порушень. Проте, як засвідчують результати проведених співробітниками ДАІ перевірок, все-таки деякі з автомеханіків закривають очі на усі поломки, виявлені ними під час огляду автобусів.
Загалом від початку року в області сталося 336 ДТП з маршрутками (лише у Львові кількість таких автопригод сягнула показника 274), унаслідок яких втратила життя одна людина, а ще 71 – була травмована.

З метою попередження аварій за участю автобусів, які перевозять пасажирів, сьогодні вранці співробітники ДАІ розпочали рейд-перевірку маршрутних автобусів №№95, 96 та 97, місце «ночівлі» для яких є територія АТП – ТзОВ «Інтерпост» (загалом тут є 38 транспортних засобів, з яких на лінію виїхало тільки 20. Решта – ухилилися від виїзду).

Перше порушення, яке було виявлене за час рейду, – водій приїхав автобусом з-за меж визначеної стоянки, яка передбачена на території автотранспортного підприємства. Нічого не пояснивши, водій лише розвів руками, а співробітники Державтоінспекції почали складати протокол за вищезгадане порушення. Загалом під час рейду було складено п`ять таких адміністративних протоколів, оскільки водії транспортних засобів зберігали машини не у відведених для цього місцях.
Заїхав на територію АТП і водій маршрутки №38. Він пояснив, що його машина є несправною, а тому приїхав сюди, аби її полагодити. До слова, на території цього АТП розташовується три автомайстерні.

Інспектори ДАІ услід за головним автомеханіком АТП розпочали огляд технічного стану машин, які щоденно перевозять людей. За словами правоохоронців, ситуація була вражаючою. Із двадцяти перевірених автобусів у десяти були виявлені поломки: одна машина могла виїхати на лінію з прорізаною шиною, інша – зі зношеним протектором шини більше норми, а ще одна – без справного заднього ходу… Щоправда, майже усі ці поломки спершу виявляв сам автомеханік, який і скеровував водіїв до автомайстерні, аби усунути виявлені недоліки. Відтак, деяким водіям по кілька разів доводилося виїжджати на яму для повторного огляду, але недоліки виявляли й надалі.

За словами старшого державтоінспектора відділення державної автотехнічної інспекції управління ДАІ у Львівській області підполковника міліції Ігоря Вархова, найбільше недоліків під час огляду автобусів все-таки виявляють у тих, які були придбані перевізниками ще давно. Це здебільшого стосується машин марки «Мерседес-Бенц», які були переобладнані свого часу під пасажирські автобуси. А загалом заміни на нові потребує понад 30% транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів.

«Однак не всі маршрутки такого типу «Мерседес-Бенц» виїхали сьогодні на лінію. Якою є причина – наразі невідомо. Але її обов`язково з`ясують у директора цього АТП. Швидше за все, водії цих автобусів знають про всі недоліки свого транспорту, а ще вони, мабуть, довідалися про сьогоднішній рейд… Тому затримуватимемо цих водіїв вже тоді, коли вони будуть на лінії. Від відповідальності їм не втекти», – зауважив Ігор Вархов.

Свої пояснення щодо технічного стану автобусів надав і головний автомеханік цього автотранспортного підприємства Тарас Боднарчук. Він зауважив, що попри те, що у місті проводять ремонти доріг, більшість з них все-таки залишається у критичному стані. Саме через те, каже автомеханік, автобуси чи не щодня дістають нову поломку. «Порушення виявляємо різні, але автобуси без усунення виявлених недоліків на лінію не випускаємо», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *