ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська «Батьківщина» не бере участі у виборах до Львівської обласної та міської рад - Ілик

Львівський портал

|

«Ми зіштовхнулись із шаленим супротивом влади, аби вибороти законне право взяти участь у виборах. На сьогоднішній день Львівщина заблокована. Зареєстровані списки коаліціянта, людини, яку провели провладні партії, яка зареєструвала фальшиві списки. Тому я хочу всім сказати, що Львівська «Батьківщина» не бере участі у виборах до Львівської обласної та Львівської міської ради», – про це в ефірі телепрограми «Шустер Live» повідомив перший заступник голови Львівської обласної ради, голова ЛОПО ВО «Батьківщина» Роман Ілик.

 

На прикладі Львівської «Батьківщини» Роман Ілик пояснив, в який спосіб до участі у виборах не допускаються опозиційні сили. «На Львівщині «Батьківщина» нараховує більше 27 тисяч членів партії, які делегують на конференції 270 делегатів. Засідає конференція, ухвалює відповідні рішення, вибирають керівника і далі завдання стоїть дуже просте – подати цю інформацію в органи юстиції, яка просто бере її до відома і передає державному реєстратору. Але що ж робить сьогодні провладна партія – вона за допомогою судів забороняє збиратись на партійну конференцію. Це грубе порушення Конституції, такого права їм ніхто не давав – втручатись у внутрішню діяльність політичних партій», – зазначив він.

 

За словами лідера Львівської «Батьківщини», органи юстиції блокують, не дають можливості взяти до відома зміни у керівництві. «І нам Партія регіонів призначає керівника, людину, яка зрадила інтереси партії, яку ще чотири місяці тому виключили з партії, – каже він. – І вони це намагаються подавати як внутрішньопартійний конфлікт. І в такий спосіб ця людина, тушка, яка зрадила інтереси партії, формує під прикриттям влади список, який подає до ТВК. І влада, правоохоронні органи, служба безпеки, прокуратура, всіляко втягнуті в цей процес і допомагають йому це зробити. То скажіть мені, панове, в якій ми державі живемо? Чому 71 відсоток українців не вірять у чесні вибори? Бо перед нами стоїть бетонна стіна, яку здолати неможливо».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *