ОСТАННІ НОВИНИ

Яценюк закликає зібрати 151 голос, щоби не допустити продовження повноважень Ради

Львівський портал

|

Опозиційним силам упарламенті необхідно об’єднати зусилляі зібрати 151 голос, щоб не допуститиподовження повноважень Верховної Ради.Про це заявив лідер партії «Фронт Змін»Арсеній Яценюк в ефірі «5 каналу» вчетвер, повдіомляє прес-служба партії.

Він підкреслив, щорішення Конституційного суду, якийповернув дію Основного закону 1996 року,не можна виконувати частинами: «Змінилисяповноваження органів влади, але змінилисяй строки їх функціонування. Заступникголови Центрвиборчкому Андрій Магератакож заявив, що, згідно з відновленоюКонституцією 1996-го, вибори до парламентумають відбутися у березні 2011 року, авиборча кампанія має стартувати вже влистопаді. Це не дострокові, а черговівибори, адже Конституція 1996-го встановлює4-річний термін повноважень парламенту».

Арсеній Яценюк підкреслив,що в країні формується «політична хунта»і зупинити її можна тільки послідовнимихолоднокровними діями. «Я звертався довсіх опозиційних колег: потім будеморозбиратися з Конституційним судом іпрезидентом. Зараз нам необхідновідновити баланс влади – отриматибільшість у парламенті. І на виборах 27березня ми можемо і повинні отриматирезультат. Який результат – залежатимевід того, як опозиція буде працювати. Ядуже прошу, щоб ми включили розум,насамперед розум. Тому що за нами стоятьмільйони людей, які сьогодні опустилируки і думають, що все пропало. Нічогоне пропало! Але треба рухатисяконституційним шляхом і примусити таксамо рухатися й владу», – наголосив лідерпартії.

«Я вимагаю, щоб чиннийпрезидент Віктор Янукович виконувавКонституцію України. Я зроблю все,насамперед через міжнародну спільноту,щоб ця Конституція була виконана. Прошуколег єдине: не дайте можливостіпроголосувати за зміни до Конституціїщодо продовження терміну парламенту.Тому що 2012 року, шановні опозиціонери,від нас нічого вже не залишиться!» -заявив він.

Перелічуючи кроки, якіпотрібно зробити для відновлення балансувлади в Україні й повернення її в правовеполе, Арсеній Яценюк підсумував: «Завданняномер один: зобов`язати Януковичавиконати чинну Конституцію і гарантувативибори 27 березня 2011 року. Завдання друге:не дати Партії регіонів можливостіотримати 300 голосів для змін в Конституцію,щоб продовжити термін повноваженьпарламенту на рік. Завдання третє: вийтидо 27 березня 2011 року з якісно іншою,зрозумілою, потужною альтернативоюПартії регіонів».

Він зазначив, що сьогоднів суспільстві є запит на нову потужнуальтернативну силу. «Цей суспільнийзапит потрібно виконати. Люди маютьвідчути: є ті, хто їх захищає, має такіж самі цінності, як і вони, іде на вибориі є альтернативою цьому катку, яким єПартія регіонів. Який би не був каток,його можна зупинити. Головне – щоб миповірили в своє майбутнє, у свої сили»,- підсумував Арсеній Яценюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *