ОСТАННІ НОВИНИ

Україна зацікавлена в посиленні транскордонного співробітництва - Тихонов

Львівський портал

|

Х Міжнародний економічний форум у Трускавці має велике значення для покращення транскордонного співробітництва. На цьому в ході свого виступу на форумі наголосив віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов, інформує прес-служба ЛОДА.

«Така співпраця сприяє об’єднанню зусиль транскордонного співробітництва для розв’язання спільних проблем прикордонних регіонів, здійснення євроінтеграційних заходів на регіональному рівні», – зазначив він.

Віктор Тихонов нагадав, що Україна межує з сімома країнами. Крім того у державі створено вісім єврорегіонів і завершується робота над створенням єврорегіону на території Донецької і Луганської областей.

Також віце-прем’єр-міністр наголосив, що уряд надає велике значення питанню розвитку транскордонного співробітництва. «Ми вважаємо транскордонне співробітництво одним з ефективних механізмів зближення України з ЄС. Європейська інтеграція залишається ключовим пріоритетом нашої зовнішньої політики та орієнтиром для наших внутрішніх реформ, ініційованих президентом України Віктором Януковичем. Укладення угоди про Асоціацію з ЄС, створення зони вільної торгівлі та запровадження безвізового режиму – ось завдання над яким зараз працює урядова команда. Саме вони визначатимуть наше європейське майбутнє», – зазначив В. Тихонов.

Він висловив переконання, що умови для ведення іноземного бізнесу в Україні будуть з кожним роком покращуватися. «Транскордонне та міжрегіональне співробітництво є тим прикладом який має продемонструвати європейському союзу готовність України до нових більш тісних взаємовідносин. Нинішній форум є добрим знаком для нашої країни. Впевнений, що він стане поштовхом для подальшого розвитку нашої співпраці», – зазначив Віктор Тихонов.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *