ОСТАННІ НОВИНИ

Левандівському парку повернули освітлення

Львівський портал

|

Левандівський парк Львова освітили, повідомляє прес-служба Львівської міської ради. У парку зокрема встановлено більше 50 ліхтарів та 44 опори. 

Як повідомляє прес-служба, на ремонт цього парку з міської казни передбачено 295 тис. грн. Роботи виконувало ЛКП  «Львівсвітло».

«Освітлення в парку зроблене ще за радянських часів. Коли ми приступили до роботи, не було ні одного ліхтаря. Стояли старі опори, які вже поржавіли і були аварійними. Ми все відремонтували. Зараз навіть не видно місця, де вони стояли. Освітлення парку підключено до наших мереж і якщо якесь пошкодження, то ми одразу відновимо. До речі, світильники є антивандальні світильники, які важко розбити» – розповів в. о. головного інженера ЛКП «Львівсвітло» Сергій Оніпченко.

Водночас в. о. начальника управління капітального будівництва Ігор Фалюта повідомив, що це наразі перший етап відновлення парку. Наступного року ці ремонти будуть продовжені, зокрема, будуть перемощені доріжки, встановлено лавочки та смітники.

«Цьогоріч ми запланували і виконали зовнішнє освітлення Левандівського парку. Тут встановлено 40 опор загального освітлення. По центральній алеї встановлені дворіжкові ліхтарі і по крайній алеї одноріжкові, загалом 53 світильники. Наступного року заплановано встановити лавочки, смітники, оскільки це є єдина відпочинкова зона цього району», – сказав Ігор Фалюта.

Окрім Левандівського парку, ремонті роботи тривають у Стрийському парку та парку 700-річчя. Також цього року було освітлено парк «Бондарівка», закінчено роботи з будівництва парку ім. Івана Павла ІІ, що на Сихові. Продовжуються роботи щодо відновлення оглядового майданчика на «Високому Замку».

На ремонти міських парків у міському бюджеті цьогоріч передбачено більше 10 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *