ОСТАННІ НОВИНИ

На «Свято сиру і вина» до Львова приїде телеведуча Даша Малахова

Львівський портал

|

Гостею «Свята сиру і вина», яке пройде у Львові у внутрішньому подвір’ї Ратуші 8-10 жовтня, стане ведуча відомої кулінарної програми «Картата-потата» Даша Малахова. 10 жовтня вона проведе майстер-клас, на якому вчитиме львівських дітлахів готувати страви із сиру. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив організатор свята Андрій Сидор.

За його словами, 8 жовтня для львів’ян, які завітали на «Свято сиру і вина», співатимуть львівський фольк-гурт «Бурдон» та колектив «Львівська забава».

Відтак, другий день свята присвячений 70-річчю британського рок-музиканта, засновника й учасника гурту «The Beatles» Джона Ленона. Його пісні виконуватимуть львівські співаки та музичні колективи, зокрема Василь Васильців, квартет «Віртуози Львова».

До слова, віце-президент українського фан-клубу гурту «The Beatles», львівський письменник Ілько Лемко зазначив, що Львів – єдине місто пострадянського простору, яке офіційно має вулицю Джона Ленона.

Крім того, він розповів, що Львів здавна славився своїми винами. До прикладу, в 16-17 століттях львівські напої не поступалися якістю винам, привезеним із Середземномор’я.

Додамо, що у «Святі сиру і вина» візьме участь бельгійський фермер, власник «Ферми щасливих тварин» у селі Дмитровичі поблизу Судової Вишні Бернар Віллєм. Він представить на святі продукцію свого сирного заводу, який діє при фермі, та розповість про особливі методи догляду за тваринами. Так, до прикладу, працівникам «Ферми щасливих тварин» заборонено курити та вживати лайливі слова.

На «Святі сиру і вина» львів’яни зможуть покуштувати різні сорти сирів та вина, а також сирні страви. Дегустації будуть безкоштовними, проте вартість входу в Ратушу – 20 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *