ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Львівщини добровільно здали 279 одиниць вогнепальної зброї

Львівський портал

|

На Львівщині закінчився другий етап місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, спеціальних засобів та вибухових матеріалів. Як повідомляє ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області, під час проведення місячника до ОВС здали 279 одиниць вогнепальної зброї.

Серед зданої зброї – 8 одиниць нарізної зброї армійських зразків, 224 одиниці мисливської гладкоствольної зброї, з яких 155 од. було зареєстровано в ОВС. Також здали 3 одиниці холодної зброї, 23 – вогнепальної спортивної та 303 боєприпаси до вогнепальної зброї.

Крім того, до органів внутрішніх справ здано 293 од. газових пістолетів і револьверів, три спецзасоби для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями та ін..

Більшість громадян, знаючи про місячники добровільної здачі зброї свідомо приходили до райвідділів, аби віддати боєприпаси, спецзасоби, зброю та вибухові матеріали. Так, мешканець м. Сокаль добровільно здав 201 патрон до автомата Калашникова, які знайшов у господарстві свого покійного батька. Мешканець Львова під час місячника звернувся до Франківського райвідділку, щоб зареєструвати мисливську нарізну зброю – карабін «CZ-527», калібру 7.62, який зберігав незаконно.

З об’єкта дозвільної системи ДП «Сколівське лісове господарство» добровільно здано в Сколівський РВ ГУМВС для подальшого знищення 48 одиниць відомчої газової зброї у зв’язку з відсутністю потреби в її подальшому використанні.

Незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність. Громадяни, які добровільно звернуться до міліції для здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігається ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

Якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *