ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович вдвічі скоротив кількість Шевченківських премій

Львівський портал

|

Президент Віктор Янукович скоротив максимальну кількість щорічно присуджуваних Національних премій імені Тараса Шевченка з 10 до 5.
Своїм указом президент затвердив нові редакції положень про премію й комітет премії. Зокрема, новою редакцією положення про премії встановлено, що щорічно присуджується до 5 національних премій, але не більше, ніж 1 з кожного напрямку (література, літературознавство й мистецтвознавство, кінематографія, музичне, театральне, концертно-виконавське, народне й декоративно-прикладне й образотворче мистецтво).
У попередній редакції положення про премії передбачалося, що щорічно встановлюється до 10 Національних премій.
Крім того, президент розширив коло відомств, які можуть представляти твори й роботи на одержання премії, і ввів до їх складу Державний комітет телебачення й радіомовлення, Український фонд культури й Всеукраїнське товариство "Просвіта" імені Тараса Шевченка.
Нагадаємо, у липні Янукович призначив головою комітету премії Шевченка Бориса Олійника замість Миколи Жулинського й змінив склад комітету.

Нагадаємо, що цього року Янукович урізав Шевченківську премію на 40 тисяч гривень Як пояснили в адміністрації глави держави, у кризовий час сума в 130 тисяч гривень для Шевченківської премії є абсолютно нормальною.

Урізані Шевченківські премії цього року отримали 11 митців, серед яких публіцист Михайло Андрусяк, майстер народного мистецтва Степан Ганжа, поет Дмитро Іванов, художник Віктор Ковтун, артист Богдан Козак, композитор Левко Колодуб та ін.

ТСН 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *