ОСТАННІ НОВИНИ

У Партії регіонів заговорили про відставку Литвина

Львівський портал

|

За незаконну зміну Конституції в 2004 році має хтось відповідати. Нардеп-регіонал Сергій Головатий переконаний, що це повинен бути Володимир Литвин, який тоді головував у Раді.

Депутат Верховної ради від Партії регіонів, екс-міністр юстиції Сергій Головатий вважає за необхідне відправити голову парламенту Володимира Литвина у відставку.

Як пояснив Головатий, це пов`язано з визнанням КСУ політреформи 2004 року неконституційною.

Депутат нагадав, що при внесенні змін до Конституції в 2004 році Литвин також головував у Раді.

За його словами, згідно з рішенням КС, ухвалення закону №2222-IV "Про внесення змін до Конституції" здійснювалося з порушенням процедури і незаконно. Тому, наголосив Головатий, винні за здійснення незаконних дій повинні нести покарання.

"Якщо це незаконно, за це хтось повинен відповідати, тому що звичайне порушення тягне за собою штраф людини, спричиняє висновок, тягне інші покарання, а що ось ця незаконність на найвищому рівні спричинить і для кого? Для мене однозначним висновком є такий: той, хто забезпечив цю "законність", – заявив Головатий.

На його думку, відповідальність за порушення процедури при зміні Конституції в 2004 році має понести Литвин.

"Давайте зробимо, щоб це було політичним уроком раз і назавжди, що в цій країні, в цій державі, відтепер і надалі, існує конституційна законність, і що нікому не дозволено змінювати Конституцію способом, яким це було зроблено під головуванням Литвина. Перший висновок – після цього голова Верховної ради Литвин не має жодного морального права бути головою Верховної ради ", – резюмував нардеп.

Він переконаний, що всі депутати, які підтримали в 2004 році рішення Ради, представлені в Раді 6-го скликання, мають проголосувати за звільнення Литвина.

Нагадаємо, 1 жовтня Конституційний суд оприлюднив рішення, яким визнав неконституційною політичну реформу 2004 року. Це означає повернення України від парламентсько-президентської до президентсько-парламентської форми правління та значне розширення повноважень Віктора Януковича.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *