ОСТАННІ НОВИНИ

Порушення закону в земельній сфері на Львівщині мають системний характер – прокуратура

Львівський портал

|

Порушення законності у сфері земельних відносин на Львівщині мають системний характер, заявив сьогодні прокурор Львівської області Анатолій Пришко на розширеному засіданні колегії прокуратури області, присвяченому дотриманню законності у земельній сфері.

«Треба відверто сказати, що головним управління держкомзему у Львівській області не забезпечено реалізацію державної політики у сфері земельних відносин і ефективного контролю за використанням земель. За цей рік з цього органа надійшло лише три матеріали щодо прийняття рішення за статтею 97 КПК  України, з яких один повернуто на доопрацювання і лише по двох порушено кримінальні справи. У той же час  внаслідок перевірок прокуратури порушено ще 18 кримінальних справ» – зазначив прокурор області. І додав, що в управлінні працюють понад 600 осіб, які займаються лише земельним питанням,  а в прокуратурі області понад 400  працівників, «але займатися нам доводиться практично всім».

Водночас А.Пришко зауважив, що прокурори теж мають гостро реагувати на зловживання і бездіяльність працівників контролюючих органів. Він вказав, що контролюючі органи регулярно виявляють дрібні і несуттєві порушення, «для того, щоби створити видимість роботи», а водночас не помічають реальні порушення на мільйони гривень.

Про це ж нагадала працівникам прокуратури й депутат Львівської міськради Віра Лясковська, яка зачепила питання резонансних справ щодо порушень земельного законодавства. Зокрема, згадала про справу Брюховецьких лісів, яка уже упродовж 5 років блукає судами і зараз вже 8 припадає пилюкою в одному із судів Києва, хоча доказова база в цій справі бездоганна.

Також В.Лясковська згада про справу щодо незаконного вилучення частини території геріатричного будинку на вулиці Пасічній у Львові, до якого, за її твердженням, були причетні представники керівництва обласної держадміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *