ОСТАННІ НОВИНИ

Цього вікенду Львів запрошує на «Битву баріста» і кавовий ярмарок

Львівський портал

|

Вже вчетверте кавове свято запрошує всіх гостей та мешканців Львова. Цьогорічне міське свято «На каву до Львова» відбуватиметься 24-26 вересня на внутрішньому подвір’ї Ратуші та на площі Ринок, де влаштують ярмарок та встановлять урочисті кавові арки з екранами, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

25 вересня відбудеться майстер-клас одного з найкращих баріста Європи – Луіджі Лупі. Він також буде членом жюрі конкурсу «Битва баріста», який відбудеться на головному майданчику свята.

Як і раніше, переможців обиратиме авторитетне експертне журі. Але на відміну від минулих разів, головну номінацію визначать з допомогою трьох форм: вже згадане голосування на сайті фестивалю, що триватиме з 22 до 26 вересня (становить 30% від загального результату), голосування в кав’ярнях з допомогою бюлетенів (50%) та вибір кавових короля та королеви (20%). Король та королева відправляться в «Кавовий тур», щоб обрати «найкавовіший» заклад Львова.

Інтернет-голосування стартує з 22 вересня на сайті www.coffeefest.lviv.ua.

Для міста дійство вже стало традицією та візитною карткою. Тому цього разу планується збільшити не лише масштаби свята, а й програму святкування. До звичної номінації «Найкраща кав’ярня» додано ще три: «Кавова легенда Львова», де переможе найлегендарніша львівська кав’ярня, «Кава і до кави» – отримає краща кав’ярня, що пропонує вишукані ласощі до напою, та номінація «Відкриття року» варта найцікавішої кав’ярні, що відкрилась продовж останнього року.

Вдень проводитимуть ярмарок-продаж кави та кавового посуду, а ввечері гостей разважатимуть вечірні кінопокази, джазові перфоманси, концерти камерної музики та показ театральної вистави «Целофан».

На святі буде багато найрізноманітнішої кави, від традиційних філіжанок до неповторних кавових коктейлів. А в кав’ярнях-учасниках кавового туру відвідувачі зможуть не лише поласувати запашною кавою, а й віддати голос за найкращу з них. Цікаву інформацію про напій опублікують в газеті «На каву до Львова», яку видадуть спеціально до фестивалю.

Програма свята

24 вересня, п’ятниця

18:00 – Виїзд короля та королеви в тур

18:00 – 20.00 – Павло Табаков та Vita Orchestra

20:00 – Виступ одного з найдавніших джазових колективів Львова «Дзиґа Джаз Квартет»

21:00 – Вечірні кавові кінопокази

25 вересня, субота

12:00 – Виїзд короля та королеви в тур

12:00 – Майстер-клас відомого майстра з приготування кави Луїджі Луппі в ресторані «Бьянко Россо пастерія» (пр. Свободи, 6/8)

12:30 – 15:00 –Денна кавова та дитяча програма

15:00 – Чемпіонат баріста

17:30 – 20:00 – Джазовий колектив Марка Токара

20:00 – Театральна фінсько-українська вистава «Целофан»

21:30 – Вечірні кавові кінопокази

26 вересня, неділя

12:00 – Виїзд короля та королеви в тур

12:30 – 16:30 – Денна кавова та дитяча програма

18:00 – нагородження кав’ярень-переможниць за номінаціями

19:00 – виступ камерного оркестру «Інсо»

20:30 – Вечірні кавові кінопокази

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *