ОСТАННІ НОВИНИ

Хару поженуть з керівництва профспілками?

Львівський портал

|

Актив Федерації профспілок України вимагає зміни керівника ФПУ. Про це заявив заступник голови ФПУ, голова наглядової ради "Укрпрофоздоровниці" Сергій Санченко в коментарі виданню gazeta.ua.Зокрема, коментуючи повідомлення ЗМІ про те, що влада Криму має намір забрати профспілкові об`єкти і перевести їх у комунальну власність, С. Санченко сказав: "Так, до мене також дійшла така інформація. Але тут головне значення має не позиція властей Криму, а те, що профспілки докотилися до такого жалюгідного стану, коли місцеві еліти наважуються на такі дії".

За словами С.Санченка , "це ж уже не перший прецедент навіть у Криму, коли регіональні керівники заявляють, що переведуть профспілкову власність у комунальну. Згадаймо рішення Закарпатської облради, яка кілька років тому прийняла рішення забрати профспілкові об`єкти. І це лише початок".
"Про що це свідчить? – продовжив заступник голови ФПУ. – Сьогоднішні профспілки під керівництвом Василя Хари втратили будь-який авторитет, з ними ніхто не рахується. Федерація профспілок перетворилася на тінь колись потужної організації. Жаль, що профспілки під керівництвом В.Хари перетворюються на маргінальне об`єднання. Все розлагодилося, валиться і тріщить по швах. У розвалі ФПУ винен В.Хара. Своїм бездарним керівництвом він веде профспілки до загибелі. Якщо нічого не зміниться, В.Хара стане могильником профспілок".

На переконання С.Санченка , "профспілкам потрібні серйозні кадрові зміни. В.Хара має піти і звільнити місце для більш досвідченого та зваженого керівника. У Федерації десятки і сотні тисяч незадоволених, визріває серйозний конфлікт. Актив вимагає зміни керівника".

4 вересня "Дзеркало тижня" з посиланням на своїх джерела повідомило, що депутати Верховної Ради Криму готують проект рішення, за яким у Федерації профспілок України в комунальну власність відберуть землю під санаторіями у АРК.
За даними джерел, на такий крок кримські депутати зважилися, щоб у керівництва ФПУ не було спокуси розпоряджатися землею під приводом "оренди" і "реконструкції" санаторних об`єктів.
Як пише "ДТ", кримські депутати ініціюють передачу в комунальну власність землю санаторіїв ФПУ після низки скандалів в автономії.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *