ОСТАННІ НОВИНИ

Праймеріз «Сильної України» виключив випадкових людей у списках – Бондаренко

Львівський портал

|

Народний праймеріз партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» виключив потрапляння у виборчі списки партії випадкових людей. Про це сьогодні заявив заступник голови «Сильної України» Костянтин Бондаренко на прес-конференції в ІМК. За його словами, «Сильна Україна» – єдина партія, яка зуміла створити умови, щоб громадяни могли взяти участь у формуванні її списків. «Усе робиться максимально прозоро й відкрито. На сьогодні ми отримали близько мільйона контактів і майже триста тисяч людей проголосували. Що ще раз підтверджує те, що громадяни хочуть впливати на формування партійних списків», – сказав Бондаренко. Він нагадав, що саме за підсумками Народного праймеріз будуть визначені кандидати від партії на місцеві вибори.

На думку політика, перший в історії України загальнонаціональний праймеріз дає змогу «Сильній Україні» більш тісно спілкуватися з громадянами напередодні старту виборчої кампанії, отримувати від них «зворотний зв`язок». Бондаренко також зазначив, що цей демократичний інструмент повинен стати невід`ємною частиною виборчого процесу для всіх політичних сил. «Ми задоволені результатами проведення Народного праймеріз, і в майбутньому хочемо підняти питання про законодавче закріплення обов`язкового праймеріз для всіх учасників кампанії на всіх виборчих рівнях», – відзначив Бондаренко.

Заступник голови партії «Сильна Україна» відзначає, що Народний праймеріз викликав резонанс не тільки серед простих громадян, але й у політичних колах. «На словах нас підтримав цілий ряд політичних сил. Природно, що критики теж знайшлися, але до них ми ставимося спокійно – згідно з давньоримським принципом: Юпітере, якщо ти гніваєшся, значить, ти неправий», – резюмував Бондаренко.
Нагадаємо, «Сильна Україна» продовжила голосування за кандидатів Народного праймеріз до 5 вересня, а з шостого по десяте пункти для голосування буду працювати на інформування громадян про результати праймеріз. Переможці попереднього голосування будуть представлені в Києві під час Всеукраїнського форуму «Сильна команда – Сильна країна» в Києві, 7 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *