ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина друга в Україні за кількістю осіб на квартирному обліку

Львівський портал

|

Львівська область є другою в Україні за кількістю осіб, які перебувають на квартирному обліку. Про це сьогодні під час підписання Меморандуму про співробітництво між Львівською ОДА та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву повідомив заступник голови Львівської ОДА Володимир Зубицький, передає прес-служба ЛОДА.

«Якщо розглядати по кількості осіб чи сімей, які перебувають на квартирному обліку, то Львівщина фактично займає найскладнішу позицію. Після Донецької області з кількістю 75,4 тис. осіб, які перебувають на квартирному обліку, Львівська область є другою. Такий показник, як середня забезпеченість загальної площі на одну особу, становить 22,2 кв. метри. З точки зору певних цифр Львівщина повинна претендувати на достатнє фінансування програми «Доступне житло». Ми будемо писати і звертатися за відповідним траншем у Міністерство регіонального розвитку та будівництва України, щоб задіювати кошти в Програму. В нас є дійсно велика черга на отримання житла і велика кількість недобудованого житла з високим ступенем готовності», – зауважив Володимир Губицький.

Також він повідомив, що розроблено регіональну програму будівництва (придбання) житла у Львівській області на 2010-2017 роки. «За цією Програмою житло споруджуватиметься за державної підтримки у наступних напрямках: доступне житло, що може бути побудоване (придбане) за рахунок державної підтримки та власних коштів громадян, які відповідно до законодавства вимагають поліпшення житлових умов; житло, що взяте в оренду з викупом у порядку, визначеному законодавством; житло побудоване (придбане) за рахунок пільгового довгострокового кредитування або за кошти, що зберігаються на накопичувальних рахунках», – сказав чиновник.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *