ОСТАННІ НОВИНИ

Зміни до закону про місцеві вибори є політичними – Комітет виборців

Львівський портал

|

Прийняті учора зміни до закону про місцеві вибори є радше політичними, аніж процедурними. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила виконавчий директор Львівської обласної громадської організації Комітету виборців України Оксана Дащаківська.

«Ці зімни радше політичні, аніж якісь процедурні. Більшість процедур, які були невирішені та невизначені новим законом про місцеві вибори, все-таки залишаються невизначеними», – наголосила вона.

За словами О. Дащаківської, досі невирішеними є низка процедурних питань закону про місцеві вибори, відтак під час виборчої кампанії і комісіям, і кандидатам доведеться по декілька днів чекати на роз’яснення тих чи інших норм судами чи ЦВК.

Паралельно з цим виконавчий директор ЛОГО КВУ зазначила, що скасування норми про заборону молодим партіям брати участь у місцевих виборах є позитивним моментом.  

Нагадаємо, 30 серпня Верховна Рада України прийняла зміни до закону про місцеві вибори. Прийнятим законопроектом дозволена участь в місцевих виборах місцевим організаціям політичних партій, створених пізніше, ніж за 365 днів до дня виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *