ОСТАННІ НОВИНИ

«Шевченківський гай» перетворили у місце розгульних забав чиновників?

Львівський портал

|

Депутат Львівської міської ради, член комісії культури Наталія Усач заявляє, що Музей народної архітектури та побуту («Шевченківський гай») віддано в оренду під приватні гуляння. Про це йдеться у відкритому зверненні депутатки.

«Цинізм команди мера Львова Андрія Садового перевершує усі межі. Адже, разом зі своїми підлеглими, керівник міста плює в обличчя львів’янам, плюндруючи та знущаючись над спадщиною, яку залишили наші предки. При цьому, навіть наближення вибрів міського голови не спонукає виконавчу владу нести відповідальність за свої вчинки. Зокрема, ставленик та підлеглий Андрія Садового – директор  Музею народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» Іван Косачевич,  дозволив собі розпоряджатися унікальним скансеном, як своєю власністю», – наголошує у заяві Н. Усач.

За її словами, на початку серпня впродовж трьох днів у «Шевченківському гаю» творився повний безлад – біля унікальних історичних хатин палили багаття, смажили шашлики, каталися на квадроциклах, розпивали алкогольні напої.  Окрім того, на території музею нібито на замовлення організаторів святкувань напівоголені дівчата купалися у ямі з болотом, де колись було озеро. При цьому до будинків, розташованих неподалік музею, долинала  музика аж до четвертої години ранку. Натомість для відвідувачів «Шевченківського гаю» вхід був заборонений.

«Такі дії команди мера, є не що іншим, як вандалізмом, бо за час свого керівництва вони так і не зуміли ефективно та совісно упорядкувати роботу скансену. В цьому можна пересвідчитися ще при вході до музею. Через неупорядковані біотуалети, перше, що відчувають відвідувачі музею – запах фекалій. Чи можливо це Андрій Садовий називає обличчям міста? Імовірно Андрій Садовий чи його підлеглі  забули, що «Шевченківський гай» – це не їхня власність, а майно львів’ян. Тому, якщо чиновникам так хочеться підзаробити на оренді, то нехай здають під приватні гуляння  подвір’я своїх будинків і влаштовують фестивалі  «Мух та лайна», а не роблять це в унікальному  музеї», – заявляє депутатка. 

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий про гучні гуляння у «Шевченківському гаю», схоже, нічого не знає, принаймні так він заявив сьогодні у коментарі журналістам. «Які святкування? Я перший раз про це чую. Я в «Шевченківський гай» виїжджав останній раз на святкування Дня хліба два тижні тому, до того часу мене там не було», – сказав А. Садовий.

Щоправда, львівський мер чомусь вирішив, що гуляння у Музеї архітектури та побуту влаштував саме чиновник мерії, хоча журналісти не уточнили, хто саме був ініціатором таких гулянь.

«Якщо ви назвете мені прізвище чиновника, який там влаштував собі такі речі, у що я не вірю, він буде звільнений автоматично з роботи. Якщо ви маєте інформацію, що хтось з чиновників такі речі робив, прошу негайно мене про це інформувати. А оці «хтось-колись» – це нечесно. Хто конкретно і коли, назвіть, будь ласка, мені прізвище», – наголосив міський голова.

Він зазначив, що не може уявити, аби хтось з чиновників такі речі міг святкувати. «Можливо хтось з працівників «Шевченківського гаю», але це не є місце для святкувань, у нас такої практики ніколи не було. В нас взагалі немає практики святкувань гучних днів народження. У нас заборонено вживання алкоголю в приміщеннях міської ради», – наголосив А. Садовий. 

Попри те, що львівський мер про розгульний інцидент у «Шевченківському гаю» нічого не чув, Наталія Усач вимагає звільнити із займаної посади директора Музею народної архітектури та побуту Івана Косачевича, мовляв, диму без вогню не буває.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *