ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові влада відпрацьовує схему з недопущення парторганізацій «Батьківщини» до виборів - БЮТ

Львівський портал

|

«На прикладі Деньковича влада зараз відпрацьовує схему з недопущення окремих обласних партійних організацій «Батьківщини» до виборів», – про це в інтерв’ю тижневику «2000» повідомив відомий український юрист, народний депутат від фракції БЮТ Сергій Власенко. 

«Денькович повністю інтегрований в політичну орбіту Партії регіонів і всі його дії пов’язані з інтересами цієї політичної сили. Його позиція нарешті викристалізувалась: він подав заяву і вступив в коаліцію, але звернувся до суду з позовом про те, що його нібито неправильно звільнили з посади голови ЛОПО «Батьківщини». У свій час Денькович «бігав» – то подав заяву про вхід в коаліцію, то його відкликав, потім заявив, що виходить з «Батьківщини», потім відкликав і цю заяву, після цього на постійно увійшов в коаліцію, згодом звернувся в суд, щоб його поновили керівником обласної організації», – пояснив юрист. 

За словами Сергія Власенка, Денькович і колишній керівник київської обласної організації Майбоженко звернулись в Печерський суд з позовом про те, що їх начебто незаконно позбавили повноважень керівників обласних організацій. 

«Впродовж останніх трьох чи чотирьох років суди вже не приймали до розгляду такі позови, бо є конституційна норма, що забороняє державі втручатись в роботу громадських організацій, об’єднань громадян і політичних партій. Стаття 33 закону «Про об’єднання громадян» також дублює цю вимогу Конституції, обмежуючи вплив держави на функціонування громадських організацій та політичних партій. Крім того, є рішення Конституційного суду, є судова практика Верховного суду. 

Та, на жаль, обидва ці позови були подані в Печерський районний суду, і обидва потрапили в руки одного судді – пана Вовка, який тут же виніс ухвалу, заборонивши всім партійним органам в Львівській області здійснювати будь-які дії. Це абсолютно абсурдна ситуація. Своєю ухвалою Вовк по суті паралізував роботу об’єднання громадян, які, виявляється, сьогодні позбавлені права висловлювати свою думку стосовно колишнього керівника. Те ж саме відбувається і  в Київській області. І це вже схоже на певну схему», – сказав Сергій Власенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *