ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонали дозволять структурам Яценюка і Тігіпка брати участь у місцевих виборах

Львівський портал

|

В Верховній Раді зареєстровано проект закону «Про внесення змін до закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». Текст закону є в розпорядженні «proUA».

В документі, автором якого є голова фракції Партії регіонів Олександр Єфрємов, передбачається зняття обмеження щодо можливості участі у місцевих виборах місцевих організацій політичних партій, що утворені пізніше ніж за 365 днів до дня виборів.

Крім того, проект закону передбачає збільшення складу територіальних виборчих комісій до 18 осіб та надання права подавати кандидатури для формування територіальних виборчих комісій не лише місцевим організаціям політичних партій, які представлені у Верховній Раді, а усім місцевим організаціям політичних партій.

Документ визначає чіткий порядок відбору кандидатур до складу територіальних виборчих комісій. До нього входитимуть 15 осіб від місцевих організацій політичних партій, які представлені у Верховній Раді поточного скликання, а також 3 особи з числа кандидатур, поданих місцевими організаціями політичних партій, які визначатимуться шляхом жеребкування.

Нагадаємо, сьогодні спікер Верховної Ради Володимир Литвин оголосив скликання позачергової сесії ВР 30 серпня. Першим питанням засідання значиться розгляд змін до закону про місцеві вибори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *