ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця сьогодні урочисто відкрила оновлений робітничий готель та операційний блок

Львівський портал

|

Львівська залізниця сьогодні урочисто відкрила після капітального ремонту робітничий готель Львівської дистанції колії та модернізований операційний блок хірургічного відділення у клінічній лікарні Львівської залізниці.

На урочисте відкриття робітничого готелю та хірургічного відділення завітав генеральний директор Укрзалізниці Михайло Костюк. Крім того, на урочистостях був присутній голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль, начальник Львівської залізниці Богдан Піх, та інші. Відкриття оновлених соціальних об’єктів було приурочено до 19-ї річниці Дня незалежності України.

За словами начальника Львівської залізниці Богдана Піха, на капітальний ремонт робітничого готелю було витрачено 14 млн грн., а на хірургічне відділення – 6 млн. «Усе це кошти з власного резерву, адже держава нам жодної копійки не дала», – зауважив він.

Загалом, як зазначив гендиректор Укрзалізниці Михайло Костюк, на реалізацію програми корпоративного житла по Україні було виділено 100 млн грн. «Нас дуже тішить, що станом на сьогодні ми відновили програму корпоративного житла. Адже нам потрібно зараз подбати про збільшення кількості гуртожитків і квартир для залізничників. Робочий готель – це дуже цікавий об’єкт, бо він має у собі дуже глибокий підтекст у тому, що залізниця є мобільним підрозділом. У нас люди практично не знаходяться на одному місці», – сказав М. Костюк.

Зокрема, для забезпечення належних умов відпочинку пі час ремонту робітничого готелю було споруджено шатровий дах, проведено утеплення будівель з покриттям їх декоративним розчином. У корпусі повністю змінено сантехніку, облаштовано поверхові душові кабіни для чоловіків і жінок, центральну пральню та офісні приміщення, усі приміщення робітничого готелю обладнані сучасними меблями, здійснено благоустрій території.

Що ж стосується хірургічного відділення, то тут було проведено ремонтні роботи у плановій операційній, палатах для хворих та процедурній. Окрім того, у відділенні встановлено найсучасніше обладнання: операційні столи, освітлення, наркозні апарати, системи вентиляції, стерилізації, тощо.

Завідувач хірургічним відділенням Володимир Огоновський розповів, що у відділенні щороку проходять лікування понад 1,5 тис хворих, з яких 80% – залізничники, а лікарі виконують до тисячі операцій на рік.

Водночас Б. Піх зауважив, що на цьому робота по оновленню відділень лікарні не завершується. «Загалом в лікарні є 28 відділень, 18 робочих відділень функціонують нормально, 10 – потрібно ще відремонтувати. Якщо у нас вийде, то ми переглянемо наш фінансовий план і, якщо з’являться додаткові кошти, ми будемо оновлювати відділення, які цього потребують. Якщо не в цьому році, то в наступному, але точно, що вся лікарня буде відремонтована на рівні того відділення, яке ми сьогодні представляли», – зауважив він.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *