ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам покажуть ірландське короткометражне кіно

Львівський портал

|

Уперше в Україні з 26 по 31 серпня відбудеться фестиваль ірландського короткометражного кіно, програму якого представляють МКФ "Молодість" спільно з Ірландським інститутом кінематографії (IFI).

Як повідомили Укрінформу його організатори, фестиваль відбудеться в Києві (кінотеатр "Київ"), Донецьку (кінотеатр "КіноКульт"), Одесі (кінотеатр "U-CINEMA") та Львові (кінотеатр "Кінопалац").

Фестиваль, що дасть унікальну можливість дізнатися більше не тільки про ірландське кіно, але й про культуру цієї країни, її суспільство, традиції та особливості погляду на світ її мешканців, представить 5 тематичних добірок короткого метру: Original Irish (фільми ірландською мовою), Irish Mirror (документальне та анімаційне кіно), Irish Joke (комедії), Experimentally Irish (експериментальне кіно), Sex`n`Irish (кіно про любов та взаємовідносини).

Відкриття фестивалю відбудеться 26 серпня о 19.00 у столичному кінотеатрі "Київ".

Почесний гість фестивалю – Френ Ківні, керівник департаменту короткометражного кіно Irish Film Board. 27 серпня у кінотеатрі "Київ" (о 12.00) Френ Ківні проведе для всіх бажаючих майстер-клас за темами: державне фінансування кінематографу в Ірландії; існуючі установи та спеціальні програми; відбір та етапи фінансування; фестивальний та кіно-театральний промоушн, співпраця з ТБ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *