На Львівщині з виборів намагаються зняти осередки НРУ?

Львівський портал

|

Львівська крайова організація Народного руху України перебуває під пильним контролем і перевіркою Головного управління юстиції у Львівській області. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова ЛКО Народного Руху України Андрій Корнат.

«Усі районні та міські осередки в області сьогодні перевіряються на предмет легітимності голів, чи добре були проведені конференції, чи добре були обрані делегати, чи делегати з сільських осередків обиралися на конференцію районну. Це ціла низка пошуку технологічних проколів, які дають можливість зняти з реєстрації будь-яку організацію, в тому числі це стосується Львівської крайової організації народного руху України», – наголосив А. Корнат.

Він наголосив, що репресії проти опонентів – це стиль чинної влади.  

«Репресії стосуються тих сил і тих фігур, які можуть створити конкуренцію на цих виборах. Бо ми ж розуміємо, що це останній форпост, який їм потрібно сьогодні взяти. Вони мають судову гілку влади, виконавчу гілку влади, законодавчу гілку влади. Все вони вже взяли в цій державі. Щоб мати остаточний шик і комфорт, їм треба місцеве самоврядування. Тому ми бачимо репресії до «Батьківщини», до Народного руху України, також до тих об’єктів політичного процесу, які можуть створити будь-яку конкуренцію», – зазначив Андрій Корнат.

Нагадаємо, Головне управління юстиції у Львівській області відмовило у реєстрації результатів конференцій Львівській обласній та міській організаціям ВО «Батьківщина», на яких було обране нове керівництво партійних осередків.

Перед тим Печерський суд Києва поновив нардепа Івана Деньковича на посаді голови ЛОО «Батьківщина. Львівська обласна організація «Батьківщини» подала апеляційну скаргу на це рішення. Судове засідання заплановане на 2 вересня 2010 року. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *