ОСТАННІ НОВИНИ

Половина українців не вірить, що Янукович захищатиме їхні інтереси

Львівський портал

|

48% жителів України вважають, що дії президента країни Віктора Януковича в першу чергу спрямовані на захист власних інтересів, а також інтересів свого політичного оточення. У зворотному впевнені 33% респондентів.

Такі результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

При цьому в західному регіоні країни в своєкорисливій мотивації президента впевнений 71% респондентів, у центральному регіоні – 55%, у південному – 26%, а в східному – 39%.

Ще в квітні поточного року майже половина (47%) громадян країни були впевнені, що дії Януковича спрямовані на захист загальнонаціональних інтересів. Підозрювали його в захисті інтересів власних і власного ж політичного оточення лише 34%.

За результатами опитування соціологи також зафіксували зниження підтримки дій голови держави.

У серпні кількість беззаперечних прихильників дій президента скоротилося до 23%, тих, хто підтримує окремі дії – зросло до 39%, не підтримують – до 33%.

При цьому у квітні поточного року дії Януковича як президента країни повністю підтримували 41% громадян, ще 25% – підтримують окремі дії, не підтримували – 29%.

Опитування проведено 10-15 серпня. Опитано 2009 респондентів старше 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *