ОСТАННІ НОВИНИ

Україну чекає дефолт – російські експерти

Львівський портал

|

Україну чекає дефолт і погіршення рівня життя населення. Таку думку в інтерв’ю радіостанції «Эхо Москвы» висловив відомий російський економіст, президент компанії «Неокон» Михайло Хазін.

За його словами, падіння рівня життя на Україні неминуче. Це станеться або в результаті радикальних реформ, що проводяться новою владою, або внаслідок дефолту, вважає експерт.

Він нагадав, що у 1998 році те ж саме сталося в Росії. «Ми були готові за будь-яку ціну підтримувати життєвий рівень населення, незважаючи на те що під це об’єктивного ресурсу немає. Україна сьогодні знаходиться в такій же ситуації», – заявив Михайло Хазін.

Економічна ситуація на Україні, за його словами, плачевна через накопичені внутрішні та зовнішні фінансові зобов’язання. «Одне з двох: або буде дефолт в тому чи іншому вигляді, тому що накопичені за попередні роки зобов’язання нікуди не поділися, або треба ще щось робити радикальне», – вважає економіст.

За його словами, усі країни в світі діляться на ті, в яких усвідомили, що рівень життя населення неможливо підтримувати на тому рівні, до якого звикло населення, і ті, де усвідомлення поки не сталося. У Росії це усвідомлення під час дефолту 1998 року сталося, а на Україні поки ні, вважає він.

В зв’язку з цим Михайло Хазін закликав українські власті пояснювати населенню необхідність непопулярних заходів. Український уряд, як вважає економіст, «повинен сказати населенню: друзі, жити буде сильне гірше, пенсії будуть нижчі і так далі». Керівництво України чекають дуже серйозні рішення. «За якимись своїми зобов’язаннями можна оголосити дефолт, сказати: ми не можемо платити – все, крапка «, – підсумував він.

proUA  за матеріалами РБК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *