ОСТАННІ НОВИНИ

Вперше у Львові відбудуться змагання з пляжного футболу

Львівський портал

|

У Львові 20-24 серпня відбудеться фінальний турнір Фестивалю пляжного футболу, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Ідея проведення у Львові фестивалю пляжного футболу  назрівала давно, – зазначив Президент Асоціації пляжного футболу України Сергій Харченко, – і нам дуже приємно, що особисто голова Львівської ОДА Василь Горбаль відгукнувся на пропозицію організувати такий турнір саме у Львові». С.Харченко зазначив, що фестиваль проходить на підтримку соціальної програми «Спорт проти наркотиків, тютюну та зловживання алкоголем». «Самі живемо без наркотиків та алкоголю і інших закликаємо», – зазначив він.

Президент Асоціації пляжного футболу України  розповів, що львів’ян очікує чимало цікавих  та захоплюючих дійств, які приурочені до Дня прапора та Дня Незалежності України.  У рамках фестивалю відбудуться спортивні змагання на піску і шоу, серед яких Показовий турнір пляжного футболу за участю професійних футбольних клубів «Прем`єр Ліга України пляжного футболу» та Дитяча ліга пляжного футболу України. Не менш цікавими будуть танці на піску – Кубок Черлідерів, Чемпіонат АПФУ по футволею, турнір з пляжного регбі та Турнір серед футбольних вболівальників.

Усі спортивні  та розважальні заходи будуть відбуватися  на пляжі Винниківського озера. Стадіон  – це унікальна швидко збирана конструкція на 2000 посадочних місць, який обладнано професійним потужним звуком, що забезпечить атмосферу свята на трибунах стадіону на період проведення змагань. 

23 серпня  в День державного прапора  України відбудеться товариський  матч національних збірних з пляжного футболу «Україна» – «Польща». Крім цього, всі присутні вболівальники зможуть власноруч долучитися до розгортання державних прапорів, що вкриють всі трибуни перед початком матчу. Стилізовані під прапор України сотні повітряних кульок здіймуться в небо зі стадіону. Дійство вшанування національного прапору та початку матчу супроводжуватиметься унікальним виступом автентичних українських трембітарів, що наповнять звуками трембіт гори довкола Винниківського озера. Трембітарі стануть своєрідною українською відповіддю вувузелам.

Фінальний матч Фестивалю, який визначить чемпіона 2010 року, відбудеться 24 серпня. Одразу після закінчення матчу очікується урочиста церемонія нагородження всіх переможців та учасників проекту.

Головний  тренер національної збірної України  з пляжного футболу Сергій Кучеренко зазначив, що збірну України з пляжного футболу у Львові будуть представляти найсильніші спортсмени. Як відомо 18 липня наша збірна стала переможницею європейського відбіркового турніру до Кубка світу 2011 року з пляжного футболу і тепер буде битися на Чемпіонаті Світу у Римі за звання найсильнішої в світі. 

Львівська ОДА організовує спеціальний  транспорт, який безкоштовно доставить  вболівальників на фестиваль пляжного футболу з усіх куточків міста  та прилеглих територій. Окрім цього, захоплююче спортивне дійство  транслюватиметься на телебаченні та в інтернеті.

Довідка

Учасники  проекту «Прем`єр Ліга пляжного футболу»:

ФК  «Львів» (Львів), «Чорноморець» (Одеса), «Динамо» (Київ), «Таврія» (Сімферополь), «Металіст» (Харків) та ПФК «Севастополь» (Севастополь). 

Гран-прі  Фестивалю пляжного футболу 2010р. успішно  пройшли:

– м. Київ 18-20 червня,

– м. Харків 2-4 липня,

– м. Іллічівськ 14-15 серпня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *