ОСТАННІ НОВИНИ

Київщина і Львівщина цьогоріч збудували 31% житла в Україні

Львівський портал

|

В Україні введено в експлуатацію в першому півріччі 2010 року 3,2 мільйона квадратних метрів житла. Цей показник, як звітує Держкомстат, на 43,2% більший, ніж за відповідний період попереднього року, передає прес-служба Мінрегіонбуду.

49,6% загального обсягу житла введено в експлуатацію відповідно до Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт. Це говорить про доцільність впровадження Мінрегіонбудом такого Порядку.

За словами Міністра регіонального розвитку та будівництва України Володимира Яцуби, такий показник дає можливість прогнозувати, що за підсумками 2010 року обсяги введення житла в експлуатацію будуть не нижчими, ніж в минулому році (6,4 мільйона квадратних метрів житла).

Переважну частку житла (73,2% загального обсягу, або 2375,1 тисячі квадратних метрів), як йдеться у звіті, введено в експлуатацію в одноквартирних будинках. У будинках із двома та більше квартирами введено 26,7%, або  868,3 тисячі метрів квадратних.

Обсяги введеного житла в міських поселеннях порівняно з відповідним періодом попереднього року зросли на 18,6%, у сільській місцевості − у 2,3 раза. Питома вага введеного в сільській місцевості житла зросла до  35,7%  проти  22,4%  у I півріччі  2009 року.

У I півріччі 2010 року зросло житлове будівництво в 22 регіонах країни.

У Київській області, місті Києві та Львівській області збудовано 31% загального обсягу житла, ще 23% − в Івано-Франківській області,  Автономній Республіці Крим,  Одеській і Хмельницькій   областях.

За січень-червень  2010 року введено в експлуатацію 25,9 тисячі  квартир, із них у міських поселеннях – 17,9 тисячі, у сільській місцевості – 8 тисяч квартир.

Середній  розмір  квартири,  введеної у I півріччі 2010 року, становив 122,1 квадратних метрів загальної площі, при цьому в сільській місцевості – 142,2 квадратних метрів, у міських поселеннях – 113,1 квадратних метрів. Серед збудованих квартир переважають трикімнатні (26,2% від загальної кількості) та двокімнатні (22,2%) квартири.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *