ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція дає «зелене світло» на відеофіксацію некоректних дій працівників ДАІ

Львівський портал

|

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов доручив провести службове розслідування щодо розміщених в Інтернеті відеоматеріалів некоректної поведінки працівників ДАІ, передає прес-служба МВС.

Зокрема, в Інтернеті розповсюджено відеоролик, де було зафіксовано випадок  грубого та образливого спілкування вже колишнього інспектора з водієм у місті Гайсин Вінницької області.

За даним фактом інспекцією з особового складу ГУМВС України у Вінницькій області проведено службову перевірку. За її результатами,  інспектор дорожньо-патрульної служби, який відмовився пред’явити службове посвідчення і поводився грубо, був звільнений з органів внутрішніх справ. Безпосередні керівники колишнього інспектора притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Аналогічний випадок стався у місті Хмільнику Вінницької області, коли в об’єктив камери потрапили незграмотні дії працівників міськвідділу міліції та відділу ДАІ Хмільницького району. Під час службового розслідування було виявлено, що працівник ДАІ показав низький рівень професійних знань. Він не зміг навіть обґрунтувати законність своїх вимог. У результаті службового розслідування прийнято рішення щодо притягнення до суворої дисциплінарної відповідальності всіх працівників міліції, причетних до інциденту, а головного винуватця звільнено з Державтоінспекції.

Коментуючи ситуацію навколо випадків некоректної поведінки співробітників ДАІ, Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов зазначив, що МВС позитивно ставиться до практики відеофіксації дій співробітників міліції, коли йдеться про порушення правоохоронцями службових та етико-моральних норм. Ці матеріали і надалі будуть використовуватися для проведення ретельної перевірки за кожним негативним випадком. У той же час Міністр наголосив на необхідності аналогічної відеофіксації і з боку представників міліції, щоб упередити можливість провокацій чи підтасовки відеоматеріалів недобросовісними водіями.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *