В Україні пік пожежної небезпеки

Львівський портал

|

Україна саме проходить пік пожежної небезпеки, заявив в інтерв`ю «5-му» телеканалу Перший віце-прем`єр-міністр України Андрій Клюєв, передає прес-служба Першого віце-прем`єр-міністра.

На більшій території України понад 35 градусів, тому дуже важко працювати під час ліквідації пожеж, заявив він. За даними Першого віце-прем`єр-міністра, «щодня у нас проходять у середньому десь 240-250 пожеж», тому задіяні всі резерви, підключені військовослужбовці, для швидкого реагування створені оперативні штаби в кожній області. Робиться все, щоб пожежі звести до мінімуму.

За його словами, завдяки космічному агентству через супутники зондування Землі відбувається відстеження, «фактично в режимі он-лайн, де у нас – пожежа, де – задимлення, де – аномально висока температура».      

«Завдяки цій оперативній системі ми відразу можемо реагувати, відправляти техніку для того, щоб гасити в зародковому стані ці пожежі. Завдяки тому, що ми таку систему організували, за кількістю у нас досить багато пожеж на добу, але збитки мінімальні, тому що ми оперативно реагуємо і відразу гасимо», – заявив Перший віце-прем`єр-міністр України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *